Kirje lapselta eronneille vanhemmille

Ajatuksia junnuvalmennuksesta

Kuka, missä ja miten, milloin terrorisoidaan?

”Pitääkö päihteiden väärinkäyttäjiä aina ymmärtää?”

Me ollaan porvareita kaikki kun oikein silmiin katsotaan

Taas koulunkäynnin ohjaajat syntipukkeina!

Masentunut tarvitsee ihmisiä ympärilleen

Pelottelua vai painostusta?

Vaalivuosi lähestyy kovalla vauhdilla

Demarista pahin porvari

Urho palasi viheriölle

alku

 

 

 

 

 

Me ollaan porvareita kaikki kun oikein silmiin katsotaan

Suomalaiset äänestivät selkeästi porvarillisesti. Toki noin 33 % kansalaisesta jääti äänestämättä. Eniten sitä kärsi ns. vasemmistopuolueet.
Porvari/oikeistopuolueet (KESK, KOK, VIRH, KD; RKP, PS) saivat yhteensä 2 875 859 ääntä/137 kansanedustajaa.
Vasemmistopuolueet (SDP, VAS, SKP) saivat 8555884 ääntä/62 kansanedustajaa. Porvareilla on ehdoton enemmistö parlamentissa joten saavat mielimäärin päättää mihin suuntaan Suomea viedään seuraavat 4 vuotta.
Nämä tulokset ovat suuresti ristiriitaisia jos tarkastellaan Suomen yhteiskunnan nykysuuntausta joka vallitsee kaikkialla maailmalla: kuilun rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa.
Yli 600 000 suomalaista joutuu elämään Euroopan unionin köyhyysrajan alapuolella. Köyhyys ja syrjäytyminen lisääntyvät. Suurituloisimmat tienaavat vuodessa miljoonia euroja samaan aikaan kun sadat tuhannet saavat niin vähän, että se ei kerta kaikkiaan riitä toimeentuloon.
Yli puolet työttömistä on pudotettu ansiosidonnaisen turvan piiristä riittämättömän työmarkkinatuen tai peruspäivärahan varaan. Pätkätöiden lisääntyminen (Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2006 oli 326 000 pätkätyöläistä, niitä arvioidaan olla nykyään saman verran) ja työsuhdeturvan heikentyminen ovat lisänneet myös työssä olevien toimeentulovaikeuksia.
Opiskelijat, yksinhuoltajat ja monet lapsiperheet köyhtyvät. Eläkkeet ovat jääneet yhä enemmän jälkeen yleisestä kustannusten ja ansioiden kehityksestä.
Toimeentulotukea sai viime vuonna lähes 240 000 perhettä. Lapsista 15 prosenttia elää köyhyydessä. Tuhannet ovat vailla asuntoa.
Poikkeuksellisesti näissä vaaleissa ei löytynyt suuria eroaavuuksia tärkeimmissä kysymyksissä. Aika lailla samalla linjalla ovat olleet kaikki puolueet, se tietysti hämmensi suomalaisia, mm. yksi demariedustaja vitsaili: jos Kokoomus menee hallitukseen se toteuttaa demareiden vaaliohjelmaa!
Tarkastellaan luokkien käyttäytyminen näissä vaaleissa. Yläluokkaan kuuluvista löytyy aina se vakioporukka joka äänestää porvarillisesti, ovat tietoisia omista eduista ja intresseistään ja mitkä puolueet niitä edustaa. Samaten alaluokassa löytyy se tietty porukka joka on hyvin tietoinen mihin luokkaan kuuluu ja kuten perinteisesti äänestivät vasemmistoa. (Tällä kertaa kuten perinteisesti, potentiaalisia vasemmiston äänestäjiä jätti äänensä käyttämättä). Jää jällellä keskiluokkaa joka Suomessa kuten monessa Euroopan maissa on noussut tärkeäksi tekijäksi. Keskiluokka käyttäytyy arvaamattomasti vaaleissa. Perinteisesti keskiluokka äänestää vuorottelen joko vasemmistoa tai oikeistoa.
Täällä kerta niiden äänet menivät oikeistolle. Vasemmiston puolueilla oli vaikea saada keskiluokka vakuutetuksi siitä että ajavat niidenkin etuja ja intressejä.
Oli miten oli, porvarihallitus on tulossa ja jää nähtäväksi toteuttaako se vaaliohjelmaa ja lunastaako se lupauksia. Tässä yhteydessä lienee tarkastella presidentin valtuuksia sisäpolitiikassa. Mielestäni presidentillä pitäisi olla enemmän valtuuksia ja myöskin valvoa hallitusohjelmaa ja lupausten toteuttamista. Jos hallitus hallitsee päin metsää, presidentin pitäisi ottaa kantaa siihen, kutsua koolle hallitus ja pahimmassa tapauksessa voisi hajottaa hallituksen ja määrätä ennenaikaiset vaalit. (Sellainen käytäntö on ollut esim. Portugalissa)
Minulla olisi yksi ehdotus: porvaripuolueet yhdistäkää voimat, perustakaa yhtenäinen puolue, antakaa sille nimi vaikka: KKP (kaiken kansan puolue), hallitkaa kovalla kädellä, leppymättömästi, tyrannimaisesti. Tehkää radikaaleja päätöksiä: kieltäkää vasemmistopuolueet, tukahduttakaa ay-toiminta, rajoittakaa sanavapautta, jne.. ehkä silloin Suomen kansa ottaisi opiksi ja arvostaisi demokratiaa ja taistelisi demokratian uudelleen palauttamisesta maahan. Sitä kautta tapahtuisi työväenluokan uutta nousua. Kansalaiset kiinnostuisivat politiikasta ja osallistuisivat aktiivisesti demokratian rakentamiseen ja kehittämiseen.

Ilídio Flores
Suolahti

Kirjoitus julkaistu 22.03.2007

sisä-suomen lehti

http://www.sisis.net/verkkolehti/?pg=juttua&act=uutinen&id=5827