Kirje lapselta eronneille vanhemmille

Ajatuksia junnuvalmennuksesta

Kuka, missä ja miten, milloin terrorisoidaan?

”Pitääkö päihteiden väärinkäyttäjiä aina ymmärtää?”

Me ollaan porvareita kaikki kun oikein silmiin katsotaan

Taas koulunkäynnin ohjaajat syntipukkeina!

Masentunut tarvitsee ihmisiä ympärilleen

Pelottelua vai painostusta?

Vaalivuosi lähestyy kovalla vauhdilla

Demarista pahin porvari

Urho palasi viheriölle

alku

 


Kuka, missä ja miten, milloin terrorisoidaan?


Muutama viikko sitten istuin terassilla (selvin päin) ja keskustelin yhden tutun kanssa maailmaan menoista. Keskustelimme hänen kanssaan mm. PLO:n toiminnasta Libanonissa. Hän on ollut siellä (80-luvulla?) YK:n rauhanturvaajana. Sinisilmäisesti hän arvosteli PLO:n ja sen toimintaa siellä. Kunnioitan hänen mielipidettään, mutta hän ei ymmärtänyt, että aina vastapuoli toimii samalla tavalla, vastataan takaisin väkivaltaisemmin. Väkivaltaa ei voiteta väkivallalla. Se luo lisää väkivaltaa! Se on nähty ja koettu monta kertaa. Kuka, missä ja miten terrorisoidaan? Siitä voidaan keskustella vaikkapa pöydän ääressä, ei tällä palstalla. Niin kauan kun rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

Maailmassa joka viides kärsii äärimmäisestä köyhyydestä eli elää alle eurolla päivässä. Nälkään kuolee yksi ihminen joka 3,5:s sekunti. Köyhyys on elinehtojen kurjistumista ja toimeentulon vaikeutumista aina siihen pisteeseen asti, että ihmisten elossa säilyminen on uhattuna.

Ihmiset köyhtyvät, niin kauan kun maailmassa on nälkää, epäoikeudenmukaisuutta ja epätasa-arvoa. Tuolloin tulee olemaan aina jonkinlainen vastarinta, joten maailman herrat voisivat keskittää voimansa näiden epäkohtien vähentämiseen.
Haluamatta loukata kenenkään uskonnollista vakaumusta väittäisin, että yksi ainoa keino lopettaa kaikki epäkohdat, mistä ihmiset joutuvat kärsimään on Jumala. Sanotaan, että Jumala antoi ihmisille vapauden tehdä valintoja ja rakentaa maailmaa. Jumala voisi riistää myös vapauden ihmisiltä, jos he kerran he eivät osa käyttää sitä oikein. (Tämän vapauden riiston myös itse hyväksyisin).
Nämä epäkohdat mitä ylhäällä mainitsin ovat pahimpia terrorin muotoja
mitä ihmisiin kohdistetaan.
Puolueetonta ja mielenkiintoista lukemista löytyy: http://www.uta.fi/tiedekunnat/yht/Ajankohtaisetkysymykset/Kakonen.pdf


Ilídio Flores
Suolahti


Kirjoitus julkaistu 01.10.2005

Sisä- suomen lehti

http://www.sisis.net/verkkolehti/?pg=juttua&act=uutinen&id=3222