Kirje lapselta eronneille vanhemmille

Ajatuksia junnuvalmennuksesta

Kuka, missä ja miten, milloin terrorisoidaan?

”Pitääkö päihteiden väärinkäyttäjiä aina ymmärtää?”

Me ollaan porvareita kaikki kun oikein silmiin katsotaan

Taas koulunkäynnin ohjaajat syntipukkeina!

Masentunut tarvitsee ihmisiä ympärilleen

Pelottelua vai painostusta?

Vaalivuosi lähestyy kovalla vauhdilla

Demarista pahin porvari

Urho palasi viheriölle

alku

 


Urho palasi viheriölle– Ei näy yhtään rytmin muutosta, kaikilla on vaan sama vauhti. Ja hei, pillin vihellys tarkoittaa, että tännepäin pitäisi tulla, Ilidio Flores kannusti viime maanantaina Suolahden keskuskentällä.
Vaikka tahti ei aina pelaaja-valmentajan mieleen ollutkaan, kirmailtiin viheriöllä kuitenkin pääosin innolla. On kirmailtu huhtikuusta lähtien, sillä Suolahden Urhon miesjalkapalloilu on palannut viheriöille muutaman hiljaisen vuoden jälkeen.
– Ensimmäisessä kokoontumisessa salissa oli seitsemäntoista miestä eli lähtökohdat oli hyvät. Nyt treeneissä on käynyt parikymmentä miestä, joista viisitoista on lunastanut peleihin oikeuttavan lisenssin, ”Ili” Flores kertoi tyytyväisenä.

Ensi vuonna
Vitoseen?

Ilille urholainen jalkapalloilu on ollut aina lähellä sydäntä. Vuosituhannen vaihteessa tapahtunut edustusjoukkuetoiminnan hiipuminen olikin kova pala, mutta nyt katseet on käännetty tulevaan.
– Hiipumiseen vaikutti Huiman ja Urhon voimien yhdistäminen. Yritimme vielä sitkutella eteenpäin, mutta lopulta kädet oli nostettava pystyyn. Hommaa on yritetty herätellä ennenkin, mutta nyt näyttää niin hyvältä, että ensi kaudeksi suunnittelemme jo Vitoseen lähtemistä.
Tällä kaudella Urho pelaa piirin Kuntoliigaa, jossa kentällä on kerrallaan vain kuusi pelaajaa. Piirin alimmalla tasolla Vitosessa peli on jo aitoa jalkapalloa eli ottelut pelataan isolla kentällä.
Ilidio Floresin ja apuvalmentaja Arttu Vesalan vetämissä harjoituksissa on mukana talvisin salibandya ja jääkiekkoa harrastavia. Useimmilla on kuitenkin myös jalkapallotaustaa juniorivuosilta.
– Tuttuja poikia nämä minulle on, sillä olen valmentanut useaa heistä junioreissa. Sellaisia vähän yli kaksikymppisiä pojat ovat ja minä taidankin olla joukon nestori. Tosin ikä (42) näkyy ainoastaan sisäisessä maalipörssissä, pörssin kärjessä oleva Ili naureskeli.
– Yllättävän hyvin on pelit menneet eli hyvin voimme senkin puolesta ensi kaudella Vitoseen hypätä. Se tosin edellyttää harjoittelua myös talvikaudella, Arttu Vesala huomioi.
Urhon miehet hikoilivat kentällä alkuun kahdesti viikossa, mutta pelaajien toiveesta kertoja lisättiin yhdellä. Se oli myös Lauri Hernesmaan (23) ja Toni Remosen (26) mieleen.
– Jalkapallo on niin upea laji, että sitä on hienoa pelata näin kuntoilumielessäkin. Aina on mukava voittaa, mutta kyllä pääasia on pitää itsensä kunnossa jalkapalloa pelaamalla, Lauri ja Toni vakuuttivat.
Molemmat pelasivat aikanaan Urhon junioreissa ja senkin jälkeen pelituntumaa on pidetty yllä kaveriporukassa.
– Mutta kun Urho sai oman porukan kasaan, niin tottakai piti tulla mukaan. Kuntoliigassa tilanteita tulee paljon ja vauhtia on enemmän kuin taitoa, mutta mukavaa on ollut. Mutta jos porukkaa käy näin hyvin, niin mieluummin pelataan isolla kentällä, Lauri ja Toni painottivat.
Kuntoliigan sarjaturnaus pelataan Suolahden keskuskentällä ensi tiistaina klo 19.


Toimittaja: Matti Kautto

Kirjoitus julkaistu 31.05.2008

sisä-suomen lehti

http://www.sisis.net/verkkolehti/?pg=juttua&act=uutinen&id=7929