Historiaa...

Lapsesta asti minulla on ollut koiria, ja vuosina -78-80 työskentelin kenneltyttönä mm. Leavenworth -kennelissä (om. Anja Puumala), missä tuolloin kasvatettiin mm. cockereita, kultaisia noutajia ja kettuterrierejä . Staffi-ihastumiseeni vaikutti eniten upea uros "Velmu", Int, Fin, S Ch Pmv -85 McMichaels Aristocrat, vuonna -79.

 

Olinkin töissä Velmun omistajien, Anja ja Leo Virtasen,Kytökarun kennelissä vuosina -81-82. Kytökarun kennel Karkkilassa on yksi Suomen vanhimpia staffikenneleitä, he ovat kasvattaneet staffeja jo 60-luvulta. Virtasia saan kiittää siitä, että sain tilaisuuden heti alussa perehtyä ihailemaani rotuun kunnolla ja sain heiltä monia hyödyllisiä tietoja ja taitoja!

McMichaels Aristocrat

 

 

 

 

 

 

Sunstaff´s Hot Br Yvonne

 

Vonne ja Viivi

Ensimmäisen oman staffini hankin v. -83 Ruotsista. Koiran valintaan vaikutti eniten se, että se oli ihailemani Velmun tyttärentytär. Tuon brindlen narttupennun, sittemmin
myös kennelini kantanartun, nimi oli
Fin Ch Sunstaff´s Hot Brindle Yvonne
,
lempinimeltään "Vonne" (Vonnea kutsuttiin myös "mummuksi")

Vonne menestyi näyttelyissä hienosti, joten parempaa kantanarttua en kenneliini olisi voinut toivoa! Vuonna -85 sain kennelnimen, ja samana vuonna Vonne synnytti ensimmäisen pentueensa. Pentuja syntyi vain yksi brindle-pied narttupentu, "Viivi" (Fin & S CH Hoppingham´s Bouncing Buttock), mutta Viivi osoitti todeksi vanhan sananparren "laatu korvaa määrän".
HH´s Bouncing Buttock

 

Noista ajoista lähtien olen kasvattanut monta pentuetta staffeja (mahtuupa joukkoon yksi irlanninsusikoirapentuekin...), omistanut monia narttuja ja muutamia uroksia joista osa on asunut kotonamme ja osa sijoituksessa - useimmiten ystävien luona. Jalostusvalinnoillani olen pyrkinyt vaikuttamaan itsestäänselvien  asioiden (luonne, terveys, ulkonäkö) lisäksi erityisesti kasvattieni väriin - valttikorttini ovat olleet valkoiset, punaiset ja puna-valko-piedit (lehmänkirjavat) staffit.

Anette

Esikoiseni Anette kahden Leavenworth -cavalierin kanssa 

 

...Ja nykypäivää

Anitta & ch. ayshire
Jo kaksikymmentä vuotta olen myös työni puolesta hoitanut eläimiä. Meillä arjen niinkuin juhlapyhätkin täyttää lähes täyspäiväisesti erillaiset hoidokit,omat koiramme ja työhoidokkini. Olen maatalouslomittaja joten kaikenlaiset eläimet ovat minulle ja perheelleni tuttuja. 

 

Asumme Porissa omakotitalossa. Perheeseemme kuuluu neljä lasta, kaksi kissaa ja koiralauma. Staffien lisäksi meillä on kaksi harlekiiniväristä tanskandoggia, Aimo ja Maija sekä Anetten oma ranskanpullatyttö Emma. Staffipentueita minulla on 1-2 vuodessa, ja ehkä lähivuosina saadaan nähdä ensimmäinen Hoppingham´s -doggipentue...
Anitta & lehmät

 

Tapahtunut vuonna 2002 mm....

Helmikuussa lk"Ottokaniinmäyrä" ja toukokuussa Bullmastiffipoika Juho-Kusti alias Pontus syntyivät.Näet pojat omilla sivuillaan. Maaliskuussa syntyi hyvien ystävieni Espanjan Vesikoira nartun pennut jotka sai Hoppingham´s nimen. Ja elokuussa syntyi ensimmäinen doggipesueemme. 


TOIVOTTAVASTI VIIHDYT SIVUILLAMME JA LÖYDÄT MIELENKIINTOISTA NÄHTÄVÄÄ!
Vieraskirja on käytössäsi toivon että jätät "puumerkkisi" sinne.

Anitta, Aimo & Maija