D.A.B.B. voittoon Business is popissa

 


D.A.B.B vetää oikein kunnon juomalulua

Busines is pop- tapahtuma järjestettiin 25.10.2003 ravintola Pitkä-Jusissa. Yleisöä oli kerääntynyt mukavasti, vaikka osanottajia olikin vain neljän bändin verran. Osanottajamäärän vähyydestä huolimatta ei laadusta eikä huumorista ollut pulaa. Pienen lisän yleisömäärään saattoivat myös tuoda väliajoilla soittaneen The Pesmelsin, viime vuoden voittajan, ja illan pääbändin Telaketjun, fanit.


Illan räväkät juontajat Hande ja Pinde

Kilpailija-yhtyeiden oli tarkoitus soittaa jokin illan teemaan eli oluenjuontiin sopiva lauluja joku toinen kappale. Muuten esitykseen annettiin vapaat kädet ja tuomariston avoin lahjontakin oli sallittua jopa suotavaa.

Ennen varsinaisen kisan alkua yleisöä viihdytti Olutseura Humalan järjestämä Stopstars, jossa Idols-hengen mukaan keskiajan inkvisition kaltainen tuomaristo (huom. eri tuomaristo kuin kisassa) haukkui esitykseen osallistuneet laulajat maan rakoon.

Sitten olikin varsinaisen rock-kisan vuoro, jonka varsin hehkeä juontajapari Hande ja Pinde polkaisivat käyntiin.

 


Ensimmäisen esiintyjän taakan sai kantaa tälläkertaa, Pitkä-Jussin Gömmeli. Gömmelin esiintymisen aikana tuomariston lahjonta oli ylenpalttista, mutta musiikillinen anti riitti kuitenkin vasta kolmannelle sijalle.


Gömmelin rumpalityttö


Toisena esiintyi Kurikan Ammattioppilaistosen pojista koostuva Full House, joka lennokkaalla rautalankarockillaan ylsi hopeasijalle, vaikka settiin ei kuulunutkaan yhtään varsinaista juomalaulua.
Tämänkertainen voittaja, Don Aatos Big Band, soitti itsensä ykkössijalle taidokkaasti ja koreografiakin oli ehdottomasti illan paras. Ensimmäisen kappaleen aikana yhtye jalkautui yleisön joukkoon akustisten soitinten kera ja seuraavassa kappaleessa kuultiin Kari Ratavaaran bassosoolo, Timo Kivistön uskomatonta pianotaiteilua ja Aatos Ilomäen svengaava komppi pelasi väärältäpuolelta soitettunakin.Viimeisestä esityksestä huolehti Ex Päärtit , joka tanssitytöistä ja kokeneista soittajista huolimatta jäi kisassa viimeiseksi. Asukokonaisuus oli kuitenkin illan yhtenäisin.

Kisan taso noin yleisesti oli hyvä, mikä toki johtui osaksi siitä, että kaikissa bändeissä, likuunottamatta Full Housea oli kokeneita pitkän linjan keikkamuusikoita. Illan pääteeman toteuttaminen, eli hauskanpito ja oluen juonti näytti joka tapauksessa onnistuvan niin bändeiltä kuin yleisöltäkin.

 

Kurikka-lehti 5.11.2003 ju


Kiitoksia kaikille osallistujille!
Toivottavasti ensi vuonna nähdään...


| Etusivu | Humala r.y | Kalenteri | Käymiset | Olutviesti | Kuvat | Linkit | Vieraskirja |