NeOn Pöhönäs julkaisi singlen
Haku Päällä

NeOn Pöhönäs orkesteri julkaisi Haku Päällä -nimisen singlelevyn lauantaina Kurikan heilanhaku -festivaaleilla.

- Haku Päällä kertoo positiiviseen sävyyn kumppanin hakemisesta. Se ei ole eroottinen, mutta vähän pikkutuhma kappale, orkesterin perustaja Jouni Mäki-Paavola kuvailee.

Oluenjuonnista ja hauskanpidosta viehättynyt orkesteri perustettiin vuonna -94 Kurikassa järjestettyä yritysbändikilpailua varten. Orkesterissa musisoivat koskenkorvalainen Tero Ojala (koskettimet), vaasalainen insinööri Jari Mäki-Paavola (kitara), kurikkalainen bassoisottelija Esa Juvonen sekä rummunkolistaja Jouni Mäki-Paavola.

Pöhönäkset esiintyvät pääasiassa olutfestareilla tai kapakoissa, ja onpa heitdät nähty viimesyksynä myös Helsingin Ostrobothnia -klubilla.

Helsingin keikkaa varten Seppo Tammilehto teki orkesterille kappaleen Lakeuden Vankkurit. Pitkään Helsingissä asuneen pohjalaisen paluusta kertova laulu on mukana bändin uunituoreella singlelevyllä.

- Naistentansseissa ei muuten koskaan olla vielä esiinnytty, eikä oikein nopiaa mennäkään, Mäki-Paavola tähdentää.

Nykyisin NeOn Pöhönäs tarjoaa iskelmätähden urasta kiinnostuneelle yleisölle mahdollisuuden näyttää taitojaan myös orkesterikaraoken avulla. Laulaja saa valita orkesterin lähes 200 kappaleen ohjelmistosta suosikkinsa ja esiintyä bändin säestyksella.

Orkesteri luokittelee itsensä vielä harrastajateatteriksi. Tulevaisuus riippuu uuden singlen myyntimenestyksestä. Levystä otettu viidensadan kappaleen painos etsii nyt jalansijaa pohjalaisyleisön joukosta.

- Meidän tavoitteena on ensin poistaa pohjalainen jäykkyys, vasta sitten lähdetään valloittamaan Amerikkaa, Mäki-Paavola hörähtää.

Ilkka 10.6.2001/Elina Kleemola

takaisin