NeOn Pöhönäs, vai onko?

   

Tässä 3/5 markkinatanssibändistä eli Mäki-Paavolan Jouni väärinpäin,
Juvosen Esa ja Järvisen Mari oikeenpäin.
Ala-Nisulan Asko ja Mäki-Paavolan Jari ovat pudonneet tikkailta.Markkinatanssien tahdittajalta NeOn pöhönäkseltä on pakko kysyä mistä moinen bändin nimi on oikein peräisin ja mahtaako nimellä olla jotakin tekemistä todellisuuden kanssa. Rumpalivirtuoosi Mäki-Paavolan Jouni antaa niin monipolvisen selityksen, että on pakko nostaa kädet pystyyn. Joka tapauksessa legendaariset sanat pöhönässä olemisessa on lausuttu jossakin Iisalmen järven rannalla neljä kesää sitten.

NeOn Pöhönäs perustettiin solistirouva Mari Järvisen mukaan vuoden 1994 Bisnes-Popin yritysbändikisan alla.
- Me opeteltiin yksi kappale, muttei voitettu.
Viimeksi sitten tuli voitto, vakka kaksi muutakin bändiä lauloi saman biisin "Have you ever seen the rain", selvittää Mari.
- Joo, siihen vaikutti mun kitaranauhani, jonka ostin kympillä Finnkasetilta 70-luvulla kun se paloo. Se oli mun onnenkalu, tietää Jouni.
Vastuu tilaajalla ja kuulijalla

Vaikka NeOn Pöhönäs tekeekin keikkaa vain harvakseen, bändin biisit eivät kesken lopu. 150 kappaleen joukossa on tanssittavia, rokahtavia ja hauskoja biisejä joka makuun.
- Jätkänhumppaa ja satulinnaakin löytyy ja kaikenlaista muuta ohjelmaa, kuten onnenpyörää, peukaloleikkejä ja tsuupiduupi-visaa. Jos ei ohjelma miellytä, tilaaja saa syyttää ittiänsä. Vastuu siirtyy kuulijalle, muistuttavat Mari, Jouni sekä basisti Juvosen Esa, se Alponpoika, jonka isä on laulanut radiossa.
Vaatimaton Esa mainitseekin isänsä radiossalaulamisen ainokaiseksi meriitikseen. Jouni taas kertoo vaatimattomasti olevansa luonnonlahjakkuus.
- Olen syntynyt kapulat suussa.

Niin Jouni kuin Esakin ovat molemmat musisoineet amiksen bändissä. Mari taas on laulanut gospelia ja klassista. Ala-Nisulan Asko soittaa "koskettimia".

-Asko on maajussi ja teköö metallisia töitä, ei siitä muuta tarttekkaa mainita. Jounin serkku, vaasalainen Mäki-Paavolan Jari taas soittaa kitaraa Cisse Häkkisen äänellä.
- Vaikkonki insinööri.

Böön autit ja heinätyöt

Ja miksi NeOn Pöhönäs keikkailee vain keskimäärin kerran kuussa?
- Meillä on böön aut-lomat, levytykset, Jounin heinätyöt ja Esan joulupukkihommat. Ei meilloo aikaa.
- Mutta kyllä me ollahan kierretty laajaatte. On käyty Teuvalla Horonkyläs, Jurvas, Ilimajoella, Sorsanpesäs moottorikelkkojen uusien mallien esittelys, Pitkämös ja Nokialla asti. Tangomarkkinoolle me ei olla koskaa menty.

- Pesällä meillä oli yleisöä toistatuhatta, mutta keikka piti lopettaa jo ennen valomerkkiä, kun väki lähti kesken pois, muistelevat Mari, Esa ja Jouni.

NeOn Pöhönäs on muuten valmis bändi, mutta sponsoreita tarvittaisiin lisää.
- Meidän pääsponsori on tällä hetkellä Kivistön Ari, jolta me lainataan vehkeitä. Esanki pitääs saada jostaki oma kitara.

Markkinatansseihin NeOn Pöhönäs satsaa kaikkensa.

- Me alootetahan valssilla...
- Eipäs ku samballa!

NeOn Pöhönäs esiintyi Marin häissä kaksi vuotta sitten.
Morsian luonnollisesti toimi solistina.

Kurikkalehti 13.8.1998

Takaisin