Kurikan markkinoollaki

Kuten kuvasta näkyy, Jouni soittaa rumpuja, Asko harrastaa
kosketinsoittoa ja Esalla on uusi viisikielinen basso.
Ja kuulkaa korvissanne kuvaa katsoessanne:
"Soita, sormia napsuttele, kyllä me tontut tanssitaan..."

NeOn Pöhönäs

NeOn pöhönäs on Kurikan olutseura Humalan virallinen bändi, joka on saanut alkunsa keväällä 1994 tokaasusta "Orkesteri soittaa, soittakaa!".
Tästä kuningasajatuksesta Juvosen Esa, Mäki-Paavolan Jouni, Ala-Nisulan Asko ja Mäki-Paavolan Jari ynnä nykyään taka-alalle jättäytynyt ja lisääntynyt Järvisen Mari ottivat onkeensa ja rupesivat soittamaan. Siitä lähtien koko joukko on kokoontunut reeniihin ainakin kaksi kertaa kuussa ja aina silloin kun on ruvennu rytkyttämähän.
-Silloon kattellahan reenikämppä ja samalla voirahan teherä koreografia vaikka heinäseipähillä, toimitteloo itte Mäki-Paavolan Jouni.
-Ja meille ei enää riitäkään vain cheerleaderit, me tarvitahan jo pian tätä menoa babysitteritkin.

Poikaenergiaa

NeOn Pöhönäästen keikoilla voi aistia poikaenergiaa nyt kun Marikin on vähentänyt bändin päälukumäärää, vaikka onkin lisääntynyt. ja tätä vetävää poikaenergiaa kannattaa kömpiä Kurikan markkinoille ihailemaan. NeOn Pöhönäs esiintyy ja saattaa pluikahuttaa tanssimusiikkiakin markkinatansseissa kaupungintalon sisäpihalla perjantaiehtoolla.
-Idea pursuu poikineen multa täältä syvältä, viitelöi Juvosen Esa, joka tuumaa vielä lisäksi, me emmä oo lahjomattomissa eli meitä saa koittaa lahjoa niin paljo ku haluaa.

-Paitti jotta Karjalan kunnaita ja Lokki valssia me emmä suostu soittamahan, ku se lokki on rääkyny niin kauan jottei jaksa kuunnella ja on se tainnu jo purota merehenki. Eikä me ruottiksikaan laula, ku me ei osata.

Tanssikengat joukkohon

Bändipoijat kehuu isojen kummisaappahien ja lapikkahien luistoa avaltilla, mutta silti he kehottavat yleisöä ottamaan kunnon tanssikengätkin joukkohon.
-Mollahan reenattu ja soiteltu hyvää musiikkia ja taas on näytönpaikka, Pöhönääset aprikoottoo. Me lyömmä kaikki ällikällä tai heinäseipähällä, kumpako sitte sattuu olemahan likimpänä. Soitamme niin taitavasti jotta shapsut klepajaa.
-Taukoja me emmä pirä, jos vain väki tanssii. Meille on aivan sama hakooko miehet eli naiset, kunhan vain joku hakoo. Ja joka moittii meirän komeeta oranssisia keikkapaitoja, niin tuokohon uuret.
-Humalaasia me emmä kattele, ku oomma itte niin pöhönäs, Jouni ja Esa uhkaaloo.
Mutta jos välillä tottakin puhuttaisiin, ovat poikaenergian luojat selvin päin niin kauan kuin joku keikan jälkeen intoutuu heitä oikeasti pöhönähän juottamaan.
-Mutta sitei kannata kaikkien ruveta yrittämähän.

Erotiikka messut Kurikkaan

NeOn Pöhönäs on suunnitellut järjestää Kurikkaan kymmenen vuoden kuluttua ihka oikiat erotiikkamessut, jolloin kyseinen bändi tanssittaisi yleisöä ja samalla nähtäisiin saman koplan esitys Raapahousut Bois.
-Kaikkia muutakin on suunnitteilla, muttei niistä viä puhuta. Nyt panostetahan markkinoohin.
-Tanssit taitaa kestää iltakahareksasta yhtehentoista, tai emmä me oo varmoja. Asko meistä osaa lukia ja kertoo sitte keikan keston ku se julukaastaan, kertoilee Jouni, joka itse on käyny vain keppikoulun ja päätynyt bändiin rumpaliksi.
NeOn Pöhönäs toivoo markkinatanssiihin valtavan määrän yleisöä, koska kuitenkin Kurikan markinat on nähtävä. Ne on osa kurikkalaista kansanperinnettä ja kulttuuria. Paljosta jää paitsi, jos ei tanssiihin lähäre.

SR

Kurikkalehti 18.8.1999

Takaisin