Radioamatööri on ...

1. Kohtelias

Hän ei käytä eetteriä milloinkaan väärin - vain omaksi huvikseen - eikä niin muodoin häiritse tai estä toisen toimintaa. Hän noudattaa niitä määräyksiä, joita viranomaiset, amatööriliitto ja julkisuus vaativat.

2. Luotettava

Hän on uskollinen amatööriliittonsa pyrkimyksille ja päämäärille; näin myös amatööritunnukselleen ja kansainvälisille, hänen harrastettaan ylläpitäville sopimuksille.

3. Edistyksellinen

Hän pitää amatööriasemansa tekniikan kehityksen tasalla. Hänen asemansa on huolellisesti rakennettu ja suorituskykyinen. Hän pitää amatööriyhteytensä mallikelpoisesti ja määräysten mukaisesti.

4.Ystävällinen

Hän on kärsivällinen aloittelijan suhteen eikä sähkötä vasta-asemaa nopeammin. Hän neuvoo amatöörikokelasta, auttaa radionkuuntelijaa ja välttää yleisradiohäiriöitä.

5. Tasapainoinen

Amatööritoiminta on hänen harrasteensa. Mutta milloinkaan hän ei ole sen orja eikä laiminlyö velvollisuuksiaan kotia, koulua tai työtä kohtaan.

6. Suvaitsevainen

Hän tietää, että hänen harrasteensa käsittää useita erilaisia toimintamuotoja; että tieteelliset tehtävät, tekniset probleemat tai laitteiden rakentelu ovat yhtä tärkeitä kuin lähi- ja DX-työskentely. Jokainen amatööriala on hänen oikeutensa ja kuuluu harrasteeseen.

7. Kansainvälinen

Hänen tietonsa ja taitonsa sekä amatööriasemansa ovat aina ja joka hetki valmiina, ei yksin isänmaata, vaan myös koko ihmiskuntaa varten.

8. Pitkäjänteinen

Sanalla sanoen: Radioamatööri pitää aina yllä oikeata "Ham Spirit'iä", radioamatöörihenkeä.


Lähde Ilkka Hyttinen, OH2BCU; RA 1/76 Edellinen sivu