Holy Island -uutisia

 

Numero 11 2004/2005

 

 

Viesti Lama Yeshe  Losal Rinpochelta

 

Hyvät Holy Islandin ystävät,

 

on jo aikaa siitä, kun viimeinen Holy Island -uutislehti ilmestyi, joten minulla on paljon kerrottavaa. Ensinnäkin on ilo kertoa, että Holy Island on ollut menestys. Olemme saaneet jo yli 35000 puuntainta istutettua, enimmäkseen saaren pohjoisrinteille, ja nuo luonnon omaan lajistoon kuuluvat taimet menestyvät hyvin. Joillakin alueilla rhododendronit valtaavat alaa, mutta saimme varoja niiden kurissa pitämiseksi. Siihen työhön kuluu vielä pitkän aikaa, ehkä vuosi, mutta työ etenee.

 

Saaren pohjoispäässä sijaitseva Centre for World Peace and Health oli vilkkaassa käytössä kesällä 2004. Kursseilla ja muissa tapahtumissa kävi runsaasti väkeä ja henkilökunta sai kiitosta majoituksesta, ruuasta ja viihtyisästä ympäristöstä.

 

Holy Island -projektin alusta lähtien olen halunnut tehdä yhteistyötä eri uskontokuntien kanssa, ja olin erityisen iloinen voidessani toivottaa saarelle tervetulleiksi hyvät ystäväni kardinaali Keith Patrick O'Brienin ja kirkkoherra Bruce Cameronin. Sekä he, että kunnianarvoisa Finlay McDonald, Skotlannin kirkkoneuvoston entinen puheenjohtaja ovat iloksemme kaikki lupautuneet tulemaan Holy Islandille syyskuussa 2005 osallistuakseen uskontojen väliseen keskusteluun ja retriittiin, josta ovat vastuussa sisar Isabel Smyth ja Gelongma Lhamo.

 

Kaikki Eriskay-ponimme voivat erinomaisesti, lauma kasvaa ja ne ovat terveitä, joten yhtäkään niistä ei tarvitse siirtää muualle. Näyttää yhä varmemmalta, että lauma tulee toimeen ilman, että ihminen puuttuu niiden elinoloihin.

 

Saaren eteläpäässä naisten buddhalainen retriitti on nyt jatkunut yli kaksi vuotta, ja jokainen siellä tekee harjoituksia ahkerasti ja hyvillä mielin ihmiskunnan hyväksi.

 

Olen hyvin tyytyväinen kaikkeen kehitykseen saarella, erityisesti siihen, että Centre for World Peace and Health on ollut menestys. Seuraavaksi keskitymme uuteen suureen haasteeseen: tarkoituksenamme on rakentaa arkkitehtikilpailun voittaneen suunnitelman mukainen retriittikeskus pitkäaikaisia retriittejä varten. Rakennuslupa on olemassa, ja nyt siis aiomme muuttaa tuon arkkitehtonisesti erittäin kauniin suunnitelman todellisiksi, käytännöllisiksi rakennuksiksi. Toivon että te, Holy Islandin ystävät tuette meitä taloudellisesti ja olette mukana sekä hengessä että käytännössä, niin kuin olette tehneet niin uskollisesti kuluneina vuosina. Uskon todella, että tämän projektin toteutumisella on vaikutusta koko maailman hyvinvointiin.

 

Haluaisimme ensin rakentaa vain muutamia suunnitelmaan kuuluvista 108 retriittisolusta. Kuten ehkä arvaatte, Centre for World Peace and Health on rakennettu lainarahoin, joten keskitymme tässä vaiheessa lainan lyhennyksiin. Suunnitelmien eteneminen riippuu kokonaan siitä, miten paljon lahjoituksia saamme.

 

Kun katselen ympärilleni, näen suuria ja pieniä tuhoja ja onnettomuuksia tapahtuvan tässä maailmassa ja monenlaisia vaikeuksia, joita ihmiset kokevat. Minusta näyttää, että ne johtuvat siitä, että emme ole tulleet ajatelleeksi tekojemme pitkän aikavälin vaikutuksia, ja ilmasto on joutunut epätasapainoon. Jos niin on, Holy Islandin kaltaiset paikat ovat tärkeämpiä kuin koskaan, työskentelemmehän yhteistyössä eri uskontoryhmien kanssa ympäristön kohentamiseksi ja auttaen ihmisiä muokkaamaan mieltään, ajatteluaan ja suunnitelmiaan siten, että kaikki elävät olennot ja koko planeetta hyötyisi.

 

Olet tervetullut jakamaan Holy Islandin vision kanssamme. Toivoakseni olet mukana projektissamme ja autat meitä pitkäjänteisesti tekemään tästä syvällisestä suunnitelmasta totta. Holy Islandin ohjelma kesälle 2005 on nähtävänä sivuillamme. Kaikki ovat tervetulleita näkemään omin silmin, miten paljon hyötyä saaresta on.

 

Lopuksi minusta näyttää siltä, että me ihmiset olemme luoneet nyky-yhteiskunnan sellaiseksi, että rahaa tarvitaan kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen. Pyydänkin teitä vielä ajattelemaan sitä, miten kallisarvoinen Holy Island on ja toivon, että osallistuisitte tavalla tai toisella varojen keruuseen ja tekisitte kaikkenne auttaaksenne meitä.

 

Parhain terveisin,

Lama Yeshe Losal Rinpoche

Rokpa Trust -säätiön puheenjohtaja

Samye Lingin apotti ja retriittivalvoja

Holy Island -projektipäällikkö

 

alkuperäinen artikkeli kuvineen

seuraava numero

kotisivulle