Rokpan soppakeittiö Bodhgayassa

 

 

Buddhan valaistumisen paikka eräässä Intian köyhimmistä alueista Biharissa, kerää vuosittain suuren joukon pyhiinvaeltajia rukousjuhliin. Kagyu monlam -tapahtuma kestää noin viikon ja se järjestetään joulu- tammikuussa. Paitsi että alueella asuu paljon köyhiä, heitä virtaa Bodhgayaan juhlien aikaan myös kauempaa almujen toivossa.

 

 

 

 

Nähtyään omin silmin ihmisten valtavaa kärsimystä ja köyhyyttä, Akong Rinpochen  buddhatoiminnan inspiroimat vapaaehtoiset länsimaalaiset järjestivät ruoan jakelun vuosina 2007 ja 2008 Mahayana-hotellin takana. Vuonna 2009 aloitettiin virallinen ROKPAn sponsoroima soppakeittiö Bodhgayassa.

 

 

 

 

 

Uusi projekti kävi hyvin yksiin Hänen pyhyytensä Karmapan sisaren, Ani Chyamsin-lan ponnistusten kanssa. Edellisvuonna hän oli jakanut huopia ja lääkkeitä, mutta päätyi siihen tulokseen, että on parempi jakaa jotain, mitä kukaan ei voi vaihtaa alkoholiin tai tupakkaan. Ani-la halusi tehdä jotain erityisesti tänä vuonna, koska astrologisesti vuosi on 25-vuotiaalle Karmapalle haastava. Hän oli valinnut humanitaarisen avun antamisen rukousten sijaan, koska tunsi, miten paljon köyhät tarvitsevat. Luostareissa kaikki on hyvin. Karmapa oli sanonut, että Ani Chyamsin tunsi niin, koska hän oli itse sairastanut paljon. Auttaessaan muita hänen omat kärsimyksensä tuntuivat pieniltä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karmapan sisar huolehti siitä, että soppakeittiölle saatiin paikka ja paikalle teltat ja kokit. ROKPA antoi varat ruokaan ja toi paikalle vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka tarjoilivat ateriat noin 800 aikuiselle ja lapselle päivittäin. Lisäksi ROKPA tarjosi yhden aamiaisen 450 hengelle ja antoi heille pussin linssejä, riisiä, appelsiinin, huovan ja hiukan rahaa.

 

Rukousjuhlan aikana Hänen pyhyytensä Karmapa pysähtyi keittiöllä lyhyesti ja siunasi paikan.

 

 

Lähteet: Kagyu Samye Dzong February 2009 Newsletter ja Kagyu Monlam Blog

 

© ROKPA INTERNATIONAL

 

kotisivulle