Terveydenhoitoa Tiibetissä - eräitä Rokpan projekteja                    

sivua ei enää päivitetä, uudet sivut >

 

Olympiavuoden levottomuuksien takia vapaaehtoistyöntekijöiden ylläpitämät klinikat avataan uudelleen vasta vuonna 2009. Niin Britanniassa kuin muissakin maissa on yhä enemmän kansainvälisestä avustustyöstä kiinnostuneita silmälääkäreitä, hammaslääkäreitä ja kätilöitä. Tarkoituksena on muodostaa heistä yksi suuri työtiimi. Kuusi oppilastamme Hainanin kollegessa ovat viihtyneet opintojensa parissa ja saaneet hyviä koetuloksia.

 

Optikko

 

Yksi optikko työskentelee omalla klinikallaan viikkotyöajan puitteissa ja hoitaa päivittäin noin 30 potilasta.

 

Vision Aid Overseas lähetti 4500 silmälasit, jotka saapuivat turvallisesti perille. Yhteensä silmälaseja on tähän mennessä lahjoitettu jo 15,000 kpl.

 

Topcon on luvannut lahjoittaa ja kuljettaa runsaasti varusteita, joiden avulla voimme tehdä entistä paljon korkeatasoisempia silmäleikkauksia.

 

Hammaslääkäri

 

 

Hammaslääkärin vastaanottoa suunnitellaan. Kaksi anteliasta lahjoittajaa on luvannut rahaa varusteisiin ja tarkoituksena on, että klinikka on valmis siihen mennessä kun muutkin klinikat avataan vuonna 2009.

 

Kätilö

 

Kokenut kätilö palkattiin täysipäiväisesti antamaan Rokpan koulujen oppilaille seksuaalivalistusta. Hän oli myös vastuussa useista synnytysvalmennusta ja synnytysten jälkeistä neuvontaa antavista klinikoista ja osallistui ainakin kahteen synnytykseen. Uuden paikallisen lain mukaan hän ei saa työskennellä klinikoillamme, vaan synnytysten on tapahduttava sairaaloissa tai kotona.

 

Siksi emme voi jatkaa tätä projektia, vaan meidän on odotettava, että oppilaamme valmistuvat kouluistaan.

 

Yleinen terveydentila

 

Ruuan hinta on noussut huomattavasti joka puolella maailmaa, ja se hankaloittaa terveellisen ruuan hankintaa erityisen paljon sellaisessa köyhässä paikassa kuin Yushu. Olemme julkaisseet tiedotteen terveellisestä ruuasta ja terveistä elämäntavoista. Tiedote on käännetty tiibetiksi ja sitä on jaettu ilmaiseksi klinikoillamme.

 

Teiden turvallinen käyttö

 

 

Olemme laatineet ohjeet teiden turvallisesta käytöstä yhteistyössä liikennehallinnon kanssa. Ne on tarkoitettu niin jalankulkijoille kuin kuorma-auton kuljettajillekin. Tiibetinkielistä lehtistä saa klinikoiltamme.

 

______

Varainhankinta

 

Tue kuutta oppilasta (vuosikulut yhteensä noin 2700 euroa)

 

Olemme valinneet Rokpan orpolasten kouluista kuusi oppilasta, joista kaksi haluaa opiskella optikoiksi, kaksi hammasteknikoiksi ja kaksi kätilöiksi. He valmistuvat vuonna 2010 ja harjoittelevat sen jälkeen sairaalassamme ainakin kolme vuotta.

 

 

Oppilaat kertovat itsestään http://www.tibethealthcare.com/downloads/SponsorAStudent.pdf (englanniksi)

 

Kiitän sydämestäni kaikkia tukijoitamme. Teidän avullamme saamme aikaan perustavan parannuksen köyhien ihmisten elämän laadussa tarjoamalla heille ilmaisen terveydenhoidon.

 

Jotta projekti onnistuisi, harkitse voisitko tehdä lahjoituksen.

 

  • 14 euroa riittää pitämään silmäklinikkaa yllä yhden päivän (ehdimme silloin hoitaa 30 potilasta)

  • 38 euroa tukee yhtä lääketieteeseen erikoistuvista oppilaistamme kuukauden ajan

  • 450 euroa tukee yhtä lääketieteeseen erikoistuvista oppilaistamme vuoden ajan.

Myös tavaraa voi lahjoittaa tai tulla mukaan vapaaehtoistyöhön. Lähemmät ohjeet projektin kotisivuilla:

Tibet Healthcare Project.

 

Christian Dutton

 

BSc (Hons.) MScClinOpt MCOptom (Britannia)

projektin perustaja ja vetäjä

 

 

kotisivulle