pääsivu | uutiset | joukkue | galleria | jam on! | leffat | drinksut | baarit | keilailu

"Vuosisadan viimeiset kohukeilaajat"
PAIKKOPELI

Näillä sivuilla keskitymme aukkojen paikkaamiseen liittyviin asioihin. Muistakaa keskittyä kunnolla. Aukkojen paikkaaminen on yksi keilailun tärkeimmistä asioista

Paikkojen tekeminen on hyvän keilailun perusta. Paikkopelin vaatimuksena on hyvä keskittyminen, mitään ei pidä jättää hyvän tuurin varaan. Seuraavaksi muutama esimerkki.


Alla oleva kuva on niin sanottu 2-7 kotireikä. Tekniikkana käytetään neloskeilan paikkoa.

Sijoita oikea jalka oikeasta reunasta lukien toisen merkin kohdalle. Irrotushetkellä vasemman jalan on oltava yliastumisviivan keskimmäisessä merkissä ja hieman vinossa radan suunnasta., kohti keilaa.Alla oleva kuva on niin sanottu 4-6 tasareikä. Tämä on erittäin vaikeasti paikattava aukko.

Jopa Holy Herbies Funky Bowling Teamin korkeaarvoisilla jäsenillä on joskus ongelmia tämän paikattavan aukon kanssa. 4-keilaan on osuttava erittäin ohuesti. Tilanteesta riippuen on varmempaa kaataa vain yksi keila.Alla oleva kuva on niin sanottu 7-10 tasareikä. Tässä tilanteessa vauhtia lähdetään hakemaan radan oikeasta reunasta. Vasen jalka on heittohetkellä yliastumisviivan keskimmäisessä merkissä. Kuten 4-6 erittäin vaikea paikata.

Roy Munson näyttää mallia elokuvassa täysnuijat miten 7-10 kaadetaan.Alla oleva kuva on niin sanottu 2-4-5-8 ämpäri. Tässä tilanteessa lähtöpistettä on hieman siirrettävä oikealle. Irrotushetkellä vasemman jalkasi on oltava vauhtiradan keskiviivalla ja kohti 2-keilaa. Paikon onnistuminen on suhtkoht helppo.

Vauhdin alkamisesta irrotushetkeen saakka hartioittesi on oltava yliastumisviivan suuntaiset.Alla oleva kuva on niin sanottu 1-2-4-7 siipi. Kuten edellisessä tilanteessa lähtöpistettä on hieman siirrettävä oikealle.

Irrotushetkellä vasemman jalkasi on oltava vauhtiradan keskiviivalla ja kohti 1-keilaa.Alla oleva kuva on niin sanottu 4-6-7-10 iso nelonen. 4-keilaan on osuttava erittäin ohuesti. Tämä on erittäin vaikeasti paikattava aukko, tosin helpompi kuin 7-10.

Vasen jalka päättää liukunsa aina radan keskikohtaan. Pallon on osuttava 2-merkkiin. Katse kohti merkkiä tai neloskeilaa.Alla oleva kuva on niin sanottu 2-8 poliisi. Tässä tilanteessa lähtöpistettä on hieman siirrettävä oikealle. Irrotushetkellä vasemman jalkasi on oltava vauhtiradan keskiviivalla ja kohti 2-keilaa.

Tämä ei ole vaikeasti paikattava aukko, kunhan sitä muutaman kerran harjoittelee.Alla oleva kuva on niin sanottu 5-7-10 aukko. Kuten edellisessä tilanteessa lähtöpistettä on hieman siirrettävä oikealle.

Irrotushetkellä vasemman jalkasi on oltava vauhtiradan keskiviivalla ja kohti 5-keilaa. 5-keilaan on osuttava erittäin ohuesti.Alla oleva kuva on niin sanottu 1-2-10 läpimeno. Tässä tilanteessa lähtöpistettä on hieman siirrettävä oikealle.

Irrotushetkellä vasemman jalkasi on oltava vauhtiradan keskiviivalla ja kohti 1-keilaa. Tekniikkana käytetään niin sanottua 2-keilan paikkoa.Alla oleva kuva on niin sanottu 5-10 aukko. lähtöpistettä on hieman siirrettävä oikealle.

Irrotushetkellä vasemman jalkasi on oltava vauhtiradan keskiviivalla ja kohti 5-keilaa. 5-keilaan on osuttava erittäin ohuesti.