pääsivu | uutiset | joukkue | galleria | jam on! | leffat | drinksut | baarit | keilailu

"Vuosisadan viimeiset kohukeilaajat"
TEKNIIKKA

Oikea tekniikka on kaikkein tärkein keilailussa, toisaalta taustamusiikki voi olla se ratkaiseva tekijä täydelliseen kaatoon. Suosittelemme että käytte läpi musasivut. Alkoholin määrä veressä vaikuttaa myös suoritukseen, käykää drinkkisivut läpi jos haluatte tietää mitä juoda ennen keilailua ja sen aikana. 18, 3 metrin etäisyydellä olevien keilojen kaataminen saattaa tuntua helpolta, mutta se ei ole helppoa. Holy Herbiesin ohjeiden lukeminen ei kuitenkaan yksinään auta, on myös harjoiteltava.

PALLO

Sopivan pallon löytämiseksi työnnä ensin peukalo peukaloreikään, Huom! Jokaisen on itse pääteltävä mihin reikään peukalonsa työntää. Sen on mahduttava siihenmukavasti ja luistettava ulos vapaasti.

ASKELEET

Vauhtiaskelten määrä on henkilökohtainen. Holy Herbies suosittelee kuitenkin neljän askeleen tekniikkaa. Mene yliastumisviivalle, ota sitten neljä ja puoli normaalia askelta ja käänny ympäri. Aloita vauhtisi siltä etäisyydeltä. Toinen vaihtoehto on että otat neljä normaalia askelta ja kaksi kengän mittaa yliastumisviivalta.

VAUHTI JA HEITTO

Pidä katse koko vauhdin ja heiton ajan tähtäyspisteessä. Oikeakätiset aloittavat oikean jalan askeleella ja päättävät vauhdin liukuun vasemmalla jalalla. Huom! Muista liukua rennosti ja nosta tarpeen mukaan jalkaa ilmaan. Tuulettaa ja jamitella pitää jokaisen heiton jälkeen jotta pelissä säilyisi rentous. Ennen jokaista heittosuoritusta sinun on valmistauduttava siihen huolella. Keskity, ajattele vaikka Herbie Hancockin diskogroovia ja päästä pallo liukuun kohti keiloja.

IRROTUS


Pallon lähtiessä rennosti ja vapaasti kädestä peukalo irtaantuu ensin ja sormet seuraavat perässä ja samalla hieman nostavat palloa. Nosto antaa pallolle lisää pyörimistä. Voit tähdätä joko keiloihin taivoit valita tähtäyspisteen ratamerkeistä. Aloittelevan keilaajan on ehkä helpompi tähdätä keiloja.

KAATOKULMAT

Viereisessä kuvassa näet kaksi erilaista heittoa. Heitto numero yksi (vihreä) on niin sanottu suora heitto. Heitto numero kaksi (vaaleanpunainen) on niin sanottu koukkuheitto. Jos heitto on suora, silloin on otettava alkuasento niin, että oikea jalka on keskimmäisen ja sen oikealla olevan merkin välissä. Pallo on tähdättävä menemään kolmannen ja keskimmäisen nuolen välistä. Koukkuheitossa oikean jalan on oltava ensimmäisen oikealla puolella olevan merkin kohdalla ja pallo lähetetään liukuun toisen nuolen yli.