Go to english version

Viulunrakentaja Martti Koistinen
korjaa ja rakentaa
Viuluja, Alttoja, Selloja, Bassoja, Jousia

Go  to english version


Biografia

KOISTIVAARI

Martti Kalevi Koistinen syntyi Ilomantsissa 11.07.1930. Hän on koulutukseltaan kansakoulunopettaja 1957, kansalaiskoulun puutyönopettaja 1965 ja peruskoulun teknisten aineiden opettaja 1972. Viuluja hän on rakentanut vuodesta 1950, jonka jälkeen satoja viuluja, alttoviuluja, selloja ja kontrabassoja. Viulunrakennusopinnot tapahtuivat yksityisesti Italiassa ja Saksassa. Mestari työskentelee Leppävirralla paitsi viulunrakentajana ja korjaajana, myös viulunsoiton opettajana ja Leppävirran jousiorkesterin johtajana.


Martti Koistinen on osallistunut kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin Suomessa ja ulkomailla, mm. Cremona, Mittenwald, Sofia. Palkintosijoja ja erityismainintoja on runsaasti, esim. Helsinki 1986 1. palkinto viulusta, 1. palkinto sellosta ja 1. palkinto jousikvartetista.


Työn merkittävin inspiraatio ja esikuva ovat Italian suuret viulunrakennusmestarit. Martti Koistisen tarkassa, persoonallisessa käden jäljessä on nähtävissä uskollisuus klassiselle Cremonan koululle.


Martti Koistisen instrumentteja arvostavat ja käyttävät monet soitonopettajat, konservatorioiden ja musiikkioppilaistosten opiskelijat sekä useiden orkestereiden instrumentalistit Suomessa ja ulkomailla.


Koistivaari-viulu 1997
KansiSnekkaPohja

Viulupaja

Instrumentit
Jouset
Nuotit
Musica Festivo

Kuva Martti Koistinen
Martti Koistinen

Stamitz

Onko ullakollasi "Stradivari"?

Suvirannantie 21, 79100 LEPPÄVIRTA (Finland)
Puh ja Fax: +358 17 554 1441

<Send e-mail e-mail: martti.koistinen@ nic.fi