Etusivulle

Kesäkurpitsakeitto (4 annosta)

1 kg kesäkurpitsaa
7 dl (tai vähemmän) vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
3-4 valkosipulinkynttä
1 tl oreganoa
1 tl kirveliä
pinnalle persiljaa

Keitä kurpitsapaloja kasvisliemessä. Soseuta. Puserra joukkoon sopiva määrä valkosipulia. Mausta.


Persiljaa, talvivalkosipulia, oreganoa ja saksankirveliä.

 

Aronia-omenasose

2 kg aronian marjoja
2 kg omenia
0,5-1 kg sokeria

Huuhdo aroniat, lohko omenat ja poista siemenkodat. Keitä seosta hiljalleen kunnes marjat ja omenat ovat pehmenneet. Soseuta. Lisää sokeria tarpeen mukaan.

Kuumenna ja purkita puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje tiiviisti. Jos pakastat soseen, ei sokeria säilyvyyden vuoksi tarvita runsaasti.


Marja-aroniaa ja antonovkaa (talviomena).