Etusivu Kalareissut Varusteet Perhot Muuta Email

Finnmark 09
Finnmark 07
Käsivarsi 05
Käsivarsi 03
Käsivarsi 02
Käsivarsi 99
Yli-Vuokki 98
Käsivarsi 97
Lemmenjoki 96
Käsivarsi 95
Käsivarsi 93
Käsivarsi 92
Lemmenjoki 91

Finnmark 2009

Edelliseltä Finnmarkin reissuilta jäi käteen isoja harjuksia, ison taimenen karkuutus ja paikkojen löytymisen vaikeus. Tällä reissulla paikat olisi tiedossa ja ajankohta parempi. Ennätykset tulisivat paukkumaan...

Joelle päästyämme pelätty veden vähyys osoittautui vielä pelättyä suuremmaksi. Kalastusalue kutistui ehkä 10 osaan. 3 huippupaikasta tosin 2 oli edelleen kalastettavissa.

Joessa vesi oli vähissä

Aamulla pääsimme aloittamaan kalastuksen. Sain avauskalaksi 50 cm harjuksen, jolla oli painoa tasan 1 kg, hyvä alku päivälle. Kalaa oli harvakseltaan ja seuraava kala tuli vasta tunnin päästä. Kala oli edellistä isompi 53 cm ja painoi 1,17 kg.
 

Päivän toinen kala 53 cm ja 1170 g

Kalaa tuli harvakseltaan noin kala tunnissa. Tosin kalan koko oli hyvää, joten pieniä ei tarvinnut väsytellä. Alkuillasta sain reissun isoimman kalan 54 cm ja 1,27 kg painavan harjuksen. Hieno kala, mutta aika solakka kaveri. Vastaava 54 cm harjus eräässä Käsivarren paikassa painoi 1,4 kg.
 

Reissun isoin 1270 g ja 54 cm

Loppuillasta kalan tulo hyytyi täysin. Ison kalan selkää ihastelimme pariin otteeseen pintakäyntien yhteydessä. Joku isomus myös kävi kiinni ja veti pohjasiimat esille, mutta perho ei pysynyt sen pidemmälle syöksyssä mukana. Perinteinen isot kasvamaan tapaus...

Koska kalaa tuli harvakseltaan ja vesi oli vähissä, lähdimme seuraavana päivänä etsimään parempia paikkoja. Kävelimme muutaman paikan kautta edellisreissussa testattuun paikkaan. Nopeasti saimmekin useamman +/- 50 cm kalan, sitten syönti hiljeni. Kaloja alkoi pintoa järvellä, mutta ei tietenkään leirin lähellä.

Paikan vaihto osoittautui huonoksi ratkaisuksi. Kalastusalue oli täällä veden vähyydestä johtuen todella pieni. Edellinen paikka olisi ollut parempi, mutta emme viitsineet lähteä takaisin. Päätimme lähteä kokaisemaan tienvarsi vesiä.
 

Pikeforssen

Päädymme Pikeforssenille, josta emme saaneet mitään mainittavaa. Saaliina pieniä taimenia harjuksia ja ahvenia. Eipä näyttänyt saavan kukaan muukaan mitään sen ihmeellisempää. Paikka on kyllä käymisen arvoinen.
 

Pikeforssenilla

 

                                                                                                                                                                            © Niko Nyman