Etusivu Kalareissut Varusteet Perhot Muuta Email

Finnmark 09
Finnmark 07
Käsivarsi 05
Käsivarsi 03
Käsivarsi 02
Käsivarsi 99
Yli-Vuokki 98
Käsivarsi 97
Lemmenjoki 96
Käsivarsi 95
Käsivarsi 93
Käsivarsi 92
Lemmenjoki 91

Käsivarsi 2003

Kesä 2003 oli Käsivarressa kuiva ja helteinen. Joissa vedet laskivat vauhdilla ja rajasivat kalastusalueen monin paikoin pieneksi. Mittasimme erään järven lämpötilaksi 18 astetta, mikä on Käsivarren mittapuulla todella korkea.

Kaikesta huolimatta reissu oli kalastuksellisesti yksi parhaista. Sain oman ennätys harjukseni 52 cm ja 1400 g. Lisäksi toinen 52 cm harjus ja 51 cm harjus varmistivat puolen metrin rajan rikkoontumisen. Muutenkin kalaa tuli runsaasti. Kalojen keskikoko asettui parhailla alueilla ehkä tuonne 43 - 45 cm:n paikkeille. Mitään tilastoa en ole malttanut kalastuksen lomassa pitää.

Karkuutin vielä yhden todella ison tuntuisen kalan. Kala tarttui virrasta lyhyellä noin 5 metrin siimalla. Ensimmäisellä syöksyllä se veti lähes koko perhosiiman ulos eli noin 25 metriä. Sen jälkeen kala lähti tulemaan kohti kovaa vauhtia ja en saanut siimaa tarpeeksi nopeasti sisään. Kun sain siiman taas kireälle, siiman päässä olikin vain perho. Epäilisin kyseessä olleen taimenen, koska käyttäytyminen oli aivan erilaista kuin harjusten, mutta koko ja laji jäi arvoitukseksi...


 

 

 

 

 


 

Kalastusmaisemia parhaimmillaan

Maisemia matkalta rautuvesille

Kävimme myös kokeilemassa raudun kalastusta. Ukkoskuurot tekivät muuten tylsästä kalastuksesta jännittävää. Markku vapa särisi ja antoi sähköiskuja ukkosen yllätettyä. Salaman iskulta onneksi vältyttiin.

Isommista raudusta ei näkynyt jälkeäkään. Hellesäät olivat todennäköisesti ajaneet raudut syvänteisiin. Rautumestaruus irtosi huimalla 9 cm raudulla.

Helteistä johtuen vesi oli joissa vähissä.

Rautuvesiltä palatessa saimme muutaman harjuksen, josta tehtiin kraavia. Näkkäristä ja kraaviharjuksesta syntyi maittava välipala, joka nautittiin matkalla kunnon harjusvesille.

Harjus 52 cm ja 1200 g

Uusi ennätys harjukseni. Kuvien jälkeen kala päästettiin takaisin kasvamaan.
Harjus 52 cm, 1400 g

Sama harjus uudestaan

 

                                                                                                                                                                            © Niko Nyman