Duo Ilvonen /Sirkus- ja Tivolihistoriaa

Nämä sivut on julkaistu ensimmäisen kerran 13.3.2004           Vieraskirja:      Lue       Kirjoita

Pääsivu
Duo Ilvonen
Valokuvia
Taiteilijoita
Valokuvia
Palaute ja linkit
 


Käyntiä


 

 Tervetuloa Duo Ilvosten kotisivulle

Olen tehnyt nämä sivut kunnioittaakseni niitä monia taiteilijoita, jotka ovat viihdyttäneet ihmisiä menneinä vuosikymmeninä. Olen varma, että sivut palauttavat monen muistoihin itse kokemiaan hetkiä näiden viihdetaiteilijoiden näytöksissä. Nämä tiedot ovat katoamassa sukupolvien vaihtuessa, siksi omassa sukututkimusharrastuksessani olen halunnut tuoda oman sukuni tapahtumia myös muiden nähtäväksi. Liittyyhän näihin tapahtumiin niin paljon muita henkilöitä vuosien varrelta. Näillä sivuilla on vain pieni osa historiaa.
Haluan kiittää Markku Aulankoa siitä suuresta avusta, jonka hän on antanut näiden sivujen kehittämiselle. Markulta olen saanut paljon tietoa näistä taiteilijoista. Olen lisännyt noita tietoja näille sivuille ja toivon, että ne antavat lisää mielenkiintoa historiaa kohtaan.

Duo Ilvonen, keitä he olivat?

Molemmat ovat sieltä rajan taakse jääneeltä alueelta, Karjalan kannakselta. Uuno Ilvosen suku on alkujaan lähtöisin Kiteeltä, Puhossalosta ja Sylvi Kuusiston suku alkujaan Sipoosta, jolloin sukunimenä oli Krogell. Sukunimen muutos tapahtui vuonna 1907 niin kuin monen muunkin sukunimen muutokset noina vuosina. On ollut onni saada selville Uunon sukuhaara- niin pienestä oli kiinni, että suvun selvitys olisi jäänyt Uunoon. Kirkonkirjat ovat vuosilta 1849-1931 jääneet sodan aikana 1939-1940 Viipuriin ja tuhoutuneet. Uunon äidin räätälinleski Iida Leena Mikontytär Ilvonen os. Hirvonen, kohdalle muistutussarakkeeseen oli merkitty "mies Uuno Vilho, kuollut 22.6.1918". Uunoa ei ollut merkittynä lapseksi tässä yhteydessä, vain molemmat sisarukset oli merkitty. Tästä Uuno Vilhosta päästiin Ilvosten sukuseuran avulla kiinni sukuseuraan. Sukuseurasta selvisi, että Uunon isä Uuno Vilho oli lähtenyt 6.10.1902 Viipuriin Kiteeltä. Sukututkimus jatkuu, jatkuu ja jatkuu...
Sivuilla on kuunneltavissa lyhyitä pätkiä Sylvin haastattelusta vuodelta 1990.

Uuno Ilvonen
s.  04.07.1903   Viipuri
k. 20.08.1985   Hämeenlinna
Ei tietoa taiteilijaurasta ennen v. 1930.
Vihitty 28.9.1932 Käkisalmi
  Sukutaulu
Sylvi Ilvonen os. Kuusisto
s. 27.01.1910 Kivennapa, Raivola
k. 05.01.1997 Tampere
Aloitti taiteilijauransa miehensä innoittamana.

  Sukutaulu

Pääsivu | Duo Ilvonen | Valokuvia | Taiteilijoita | Valokuvia | Palaute ja linkit

Sivu päivitetty 03.09.2010