In English – englanniksi Diskografia ja levyarvostelut Yhteystiedot
Kosmoslogo

Tervetuloa Kosmoksen sivuille!

Kosmos on turkulainen progressiivinen folk-yhtye, jonka musiikilliset vaikutteet tulevat 70-luvun alun folk-, proge- ja psykedeliamusiikista.

Musiikissamme yhdistyvät voimakas tunnelma ja Päivi Kylmäsen tulkitsemat suomenkieliset laulut. Kosmoksen pääasiallisen sanoittajan Olli Valtosen mukaan keskeisenä ideana on "toinen todellisuus" (lähinnä kosmisessa ja mystisessä mielessä).

Ensimmäinen levy "Tarinoita Voimasta" (2005) on varsin rauhallinen teos, jossa pääsoittimina ovat akustinen kitara, mellotron, piano, huilu ja viulu. Psykedeeliset vaikutteet tulevat hieman enemmän esille kakkoslevyllä "Polku"(2007). Myös uusia soittimia kuten fagotti, bombardi ja theremin on otettu mukaan. Kolmas levy "Vieraan Taivaan Alla" (2009) on rakenteeltaan kaksijakoinen: alkupuoli on folkimpaa, kun taas loppupuolella painopiste siirtyy sähköisempään ja psykedeelisempään suuntaan.

Neljäs levy "Salattu Maailma" (2013) on tyylillisesti tähän mennessä Kosmoksen monipuolisin. Tarjolla on folkkia, psykedeliaa ja sinfonista progea.