SAKSALAN  LEIPOMO

Hankasalmen gluteenittomien tuotteiden valmistajatiimi Kärkkäälässä keskitti toimintansa kesän alussa 2003 valmistuneeseen Riitta Silvastin omistamaan Saksalan leipomoon. Nykyiset toimijat Riitta Silvastin lisäksi ovat Helena Räsänen ja Sari Pöyhönen.

Maistuvat tuotteet

Tuotteitamme on valmistettu vuodesta 1991 lähtien, joten ne ovatkin tulleet jo tutuiksi asiakkailleen. Kotitekoisista gluteenittomista tuotteistamme löytyy laaja valikoima maukkaita ruoka -ja kahvileivonnaisia. Olemme pyrkineet asiakaslähtöiseen tuotekehittelyyn ja uusien leipojien myötä tuotevalikoimamme on laajentunut ja uusia tuotteita on tullut entisten rinnalle. Raaka-aineissa olemme ottaneet huomioon sen sopivuuden useammalle käyttäjäryhmälle. Erityistä huomiota kiinnitämme leivonnassa laaduntakeeksi puhtaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin, jotka ovat myös turvallisia käyttää ja lisäksi ne parantavat tuotteiden makua ja rakennetta. Leivonnassa käytämme kotimaista tattaria, joka tulee Vilppulasta Keskisen myllystä. Tattarin ohella ruoka -ja kahvileivonnassa käytämme Virtasalmelta Virtasalmen Viljatuote oy:n tuotteita. Keliaakikot ovat pääasiallinen kohderyhmä, mutta vaihtoehtoja tuotteistamme löytyy myös henkilöille, jotka ovat herkistyneet erilaisille allergioille.

Tuote-etiketeistä löytyy myös valmistajakoodi, joka ilmaisee tuotteen tekijän. Omavalvonnan kautta seuraamme myös jokaista myytävää tuotetta voidaksemme varmistaa tuotteen alkuperän asiakkaalle saakka. Hygieniapassi osaaminen ja omavalvonnan ylläpito ja osalla leipojista laatukoulutus (Maakuntien Parhaat-laatumerkki vuonna 2000) antavat lisävarmuutta toimintaamme.

Saksalan Leipomon tuotteet:

  » Tattaripiirakka
  » Perunarieska
  » Tattarileipä
  » Vaalea leipä
  » Sämpylä
  » Iso Sämpylä
  » Herkkurieska
  » Helenanpuusti
  » Munkki
  » Tattaripipari
  » Ässä-pikkuleipä
  » Kasvispasteija
  » Pasteija-torttutaikina
  » Joulutorttu
  » Vaniljapikkuleivät
  » Kerrospikkuleivät
  » Hillosydän
  » Tuulihattu
  » Muropiirakka
  » Suklaakakku
  » Hillovaniljapulla
  » Keliakakku
Tuotekuvaa klikkaamalla
avautuu isompi kuva.


  » Tuotteiden myynti

Leipomatiimi

Saksalan leipomo on verkostoitunut useamman yrittäjän kesken. Tiimimme toiminnassa ehdoton voimavara onkin vapaamuotoinen yhteistyö eli verkostoituminen leipojien kesken kuin myös keliakia- asiakkaiden kanssa. Näin nyt jo saavutettu sosiaalinen pääoma verkoston sisällä toimii voimavarana, jonka sisällä tieto, taito ja resurssit mahdollisesti pystyvät tarjoamaan asiakkaille entistä parempaa palvelua ja laatua.

Toiminta

Saksalan leipomo palvelee myös keliakiaryhmiä, jonne voi tulla retkelle ja samalla saa tuoreena gluteenittomia tuotteita kotiin viemiseksi. Retkipäivän voi rakentaa kiinostuksen mukaan hyödyntämällä Kärkkäälän kylän verkostoituneita palveluita.

Saksalan talo

Hankasalmen Kärkkäälässä sijaitseva Saksalan talo, on yksi kärkkäiskylän vanhimmista kantataloista. Pietari Kärkäksen 7 pojasta yksi asettui asumaan Saksalaan 1568. Saksalassa toimi myös kestikievari aina 1780-luvun paikkeille. Näille vuosisadoille saakka on viljelty peltoa, hoidettu metsää ja kasvatettu karjaa. Vuodesta 1993 Saksalaa ovat isännöineet Hannu ja Riitta Silvast 3 lapsensa kanssa. Sivuelinkeinona tilalla on sahaus ja puutavaran kuivaus. Suurin osa puutavarasta ostetaan ja omaa metsää hyödynnetään jossain määrin.

1990 -luvun alussa navetta jäi tyhjilleen, joten sen hyötykäytöstä oli haaveiltu jo pitkään. Lasten kasvaessa kouluikään tuntui mahdolliselta nyt ammatinharjoittaminen. Erityisruokavaliohanke ja lisääntynyt gluteenittomien tuotteiden kysyntä lisäsi innostusta tälle alalle, vaikka käsityöammatti oli toinen vaihtoehto. Tilat asettivat kuitenkin omat vaatimuksensa. Mutta leipomoa alettiin omin voimin rakentaa vanhaan kivinavettaan tammikuussa ja huhtikuun lopulla päästiin leipomista jo kokeilemaan.

Yhteystiedot

hankasalmengluteenittomat@gmail.com


Riitta Silvast
Saksalansaarentie 185
41550 HANNULA
fax (014) 847 610
gsm 0400 687 250
e-mail saksalanleipomo@gmail.com

Helena Räsänen
Tervaalantie 365
41550 Hannula
gsm 0400 775 346
e-mail helena.rasanen@gmail.com

Sari Pöyhönen
Heinäniementie 46
41550 Hannula
gsm 040 5889 746
e-mail sarin.miinanmokki@gmail.com