18.11.2003

Luokkatoverini Hyvinkäältä, Hämeenkadun kansakoulusta


Hämeenkadun kansakoulu, nykyään Hämeenkadun koulu, sijaitsee Hyvinkäällä Hämeenkadun varrella numerossa 36. Kävin sitä neljä ensimmäistä oppivuottani vuosina 1956 – 1960 luokilla I B – IV B. Vaikka muutin kansakoulun aikana asuinpaikkaani Hämeenkatu 81:stä Valtakatu 19:ään, koulu säilyi samana.

Tämä sivu on aivan ensi vaiheessaan, joten nyt heti minulla ei ole tilaisuutta panna esille muuta materiaalia kuin huonosta muististani poimittuja luokkatovereiden nimiä. Toivon hakukoneiden aikaa myöten johdattavan kyseisiä ihmisiä sivulle kertomaan lisää tietoa. Pyydän myös tänne löytäneitä viestimään näistä sivuista muille luokkatovereillemme.

Lupaus: en tule panemaan tälle sivulle kenestäkään mitään muuta tietoa kuin nimen ja luokkakuvista löytyvät kasvot ilman asianomaisen suostumusta. Toisaalta olisi mukava, jos Elämäntarinaa-sarakkeeseen saataisiin sisältöä ja Kuvia-sarakkeeseen vähän tuoreempiakin kuvia – lastenkin kuvat sopivat vallan mainiosti mukaan.

Edesmenneiden tovereidemme tapauksessa toivon, että voin saada heidän omaisiltaan lupaa johonkin julkaistavaan tietoon.

Nimi
Yhteystiedot

Elämäntarinaa

Kuvia

I B Muita kuvia
(klikkaa kuvia)
Haapalainen Erkki    
Latva Markku    
Lindgren Eero    
Miettinen Sointu    
Nurmi Vesa    
Oksa Pentti    
Pyrhönen Matti  Matti antautui jo nuoresta pitäen elektroniikka-alalle. Jossakin vaiheessa hän meni muistaakseni Akkuteollisuus Oy:hyn töihin ja erikoistui akkujen asiantuntijaksi. Sittemmin hän perusti oman yrityksen ja kehitti trukkiakkujen prosessoripohjaista latauslaitetta. Minäkin kirjoitin hänelle jonkin verran koodia tuohon projektiin.

Matti meni ensimmäisen kerran naimisiin Kaijan (saan ehkä myöhemmin tarkemmat tiedot) kanssa Hyvinkäällä hataran muistikuvani mukaan 70-luvun alkupuolella. Soitin häissä hänen isänsä kanssa Bellmanin Häämatkan.

Toisen vaimonsa, Marja-Leena Koskelan, kanssa hän meni naimisiin (ehkä) 1984. He rakensivat talon Marja-Leenan vanhempien naapuriin Virolahden Häppilässä. He saivat kaksi poikaa, mutta erosivat sittemmin. Erosta huolimatta Matti palasi heidän yhteiseen kotiinsa viettämään viimeiset kuukautensa sairastuttuaan syöpään.

 
Suonio Raimo Kalevi
Yhteystietoni löytyvät sivun alalaidasta
Kävin yhteiskoulun vuosina 1960 – 1965. En mennyt lukioon, vaan luin vuosina 1968 – 1972 Helsingin teknillisessä opistossa itseni autoinsinööriksi. Oltuani jonkin aikaa suunnittelevinani nosturien teräsrakenteita Koneella lankesin juuri syntyvään henkilökohtaisten tietokoneiden buumiin. Siitä pitäen olinkin sitten mikrotietokonealalla itseoppineena ohjelmoijana. Kymmenkunta vuotta yksityisyrittäjänäkin.

Naimisissa olen ollut vain lyhyen aikaa vuosina 1976 – 1977 hyvinkääläisen Maarit Salmen kanssa. Lapsia ei ole.

Onnellisena voin nyt kuitenkin ilmoittaa menneeni kiirastorstaina 17.4.2003 naimisiin hyvinkääläisen Marjariitta Rajavuoren kanssa.

Helsinkiin muutin Hyvinkäältä 1980, mutta nyt, syyskuun alusta lähtien, olen taas vakaasti hyvinkääläinen.

 
Tirronen Heikki    
Virtanen Markku    

Tämä on ainoa luokkakuvani kansakoulusta. Se on luullakseni otettu vuonna 1956, jolloin olimme alapuukoulussa. Opettajankaan nimeä en muista. Yllä olevaan luetteloon olen poiminut kuvat tästä kuvasta. Kuten voitte huomata, muistini ei ole kovinkaan loistava. Edes kuvasta en pystynyt muistamaan enempää kuin kymmenen nimeä, omani mukaan luettuna. Enkä kaikista niistäkään ole täysin varma.

Panen alle samanlaiset pikkukuvat kaikista muistakin varustettuna kirjaimilla. Jos joku näkee nämä kuvat ja pystyy kertomaan oikeita nimiä, toivon viestiä siitä. Jos ei ole käytettävissä omaa sähköpostia, jolla voisi lähettää viestin sähköpostiosoitteeseeni, sähköpostilomakkeellani voi lähettää tietoja vaikka kirjaston tai naapurin tietokoneelta.
A: B: C: D: Virve?: E: F: Jukka-Pekka?: H: I: J: K: L: M: N: O: P: Q: R: S: T: U: Tapio?: V: W:


Yhteystietoni

Minä, me (photo: Marja-Leena Koskela) Raimo Suonio

Kotisivuni [My home site]

Postiosoite, mail address Kauppalankatu 23 A 2
FIN-05800
Hyvinkää, Finland
Puhelinnumero, phone number +358 19 433 959
+358 40 525 1645
Sähköpostiosoite, email address raimo.suonio@nic.fi

Sähköpostilomake

Faksinumero, fax number