Mitä Kagyu Mönlam -rukoustapahtuman logo merkitsee - Gyalwang Karmapa

26 joulukuuta 2007, kääntäjät tiibetistä englanniksi Ringu Tulku Rinpoche & Karma Choephel.

Julkaisuoikeudet © Pal Nyammay Kagyupay Sangha Monlam Chenmo. Images courtesy of PNKSMC.

Englanninkieliset sivut osoitteessa www.kagyumonlam.org

 
 

Tänä vuonna Mönlam-rukoustapahtumaa varten on tehty uusi logo, ja haluaisin kertoa teille siitä. Elämäni aikana minusta on aina tuntunut siltä, että ulkoiset elementit ja oma mieleni ovat lähellä toisiaan. Minulla on erityinen yhteys neljään elementtiin. En ole taikauskoinen enkä väitä osaavani puhua elementeille, mutta joskus tuntuu siltä.

Siitä lähtien kun ihmisrotu ensimmäisen kerran ilmestyi maapallolle, olemme käyttäneet sitä raskaalla kädellä hyväksemme. Sanotaan, että 99 % tämän maailman voimavaroista tulee luonnosta. Käytämme maata, kunnes se on loppuun kulunut.

 

kuva: Karma Lekcho

Olemme hyötyneet maasta sanomattoman paljon, mutta paljonko olemme tehneet vuorostamme maan hyväksi? Pyydämme aina vain lisää maasta, emmekä koskaan anna sille mitään vastineeksi. Meillä ei ole rakastavia eikä suojelevia ajatuksia maasta. Aina kun puita tai mitä tahansa muuta ilmestyy maasta, hakkaamme ne nurin. Jos jossain on palanen tasamaata, taistelemme siitä, kenelle se kuuluu. Tähän päivään saakka olemme toistaneet jatkuvia maasta johtuvia sotia ja riitoja. Paljon muuta emme maan suhteen sitten olekaan tehneet.

Nyt on tullut aika, että maa irvistelee meille; sen on tullut aika hylätä meidät. Maa on siinä pisteessä, että se alkaa kohdella meitä huonosti ja kääntää meille selkänsä. Jos se hylkää meidät, missä sitten voimme elää? Puhutaan muuttamisesta muille planeetoille, missä olisi elinmahdollisuuksia, mutta vain muutama harva rikas ihminen voisi mennä. Mitä tapahtuisi kaikille meille tunteville olennoille, jotka emme voisi lähteä?

Mitä meidän tulisi tehdä nyt, kun tilanne on muuttunut näin kriittiseksi? Maan päällä elävien tuntevien olentojen ja luonnonelementtien täytyy ottaa toisiaan kädestä kiinni - maa ei saa hylätä tuntevia olentoja eivätkä tuntevat olennot maata. Kummankin on kurotuttava toisiaan kohti. Eikö Mönlam-logo näytäkin siltä kuin kaksi kättä ottaisi kiinni toisistaan?

Sen muoto muistuttaa myös 16. Gyalwang Karmapan unessa näkemää rauhan ja tyyneyden lippua, jota käytetään säännöllisesti Karma Kamtsangin piirissä. Jos tekisin kaiken itse, epäilen olisiko siinä mitään siunausta, mutta edellisen Karmapan piirroksen käyttäminen mallina lienee siunauksellista.

Tämä on Kagyu Mönlamin symboli. Järjestämme sen koko maailman puolesta. Emme hylkää maapalloa! Olkoon maassa rauha! Pysyköön se ravittuna tuhansia vuosia! Tällaisia rukouksia pyrimme lausumaan Kagyu Mönlamissa ja siksi tämä symboli on Kagyu Mönlamin logo. Luulisin, että siitä voisi myös tulla symboli ihmisille, jotka rakastavat maapalloa ja tahtovat suojella sitä.

Kehuskelen nyt hiukan. Kuten sanottu, minä suunnittelin tämän logon. Minulla on vahva tunne siitä, että olen yhteydessä luonnon elementteihin. Tekniset vempaimet eivät kiehdo minua. Oloni on parhaimmillaan silloin, kun käytän luonnonmateriaaleja. Kun käytän teknisiä välineitä, kehossani tuntuu aika epämukavalta, joskaan minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää niitä.

Sekä keho että mieli ovat vahvasti yhteydessä muuttumattomiin luonnonelementteihin. Koska tein tämän logon, ajattelen, että se voisi ehkä suoda jonkinlaista suojaa luonnonelementtejä vastaan ulkoisessa maailmassa. Mutta en usko, että tämä logo pelkästään suojelee teitä: jos hyppäätte tuleen tai veteen se yllänne, kuolette kaikesta huolimatta. Se on ennen kaikkea sen vertauskuva, että emme hylkää maapalloa.

Kiitos.

Lähde: http://www.kagyumonlam.org/English/News/Report/Report_20071226_2.html     

Linkkejä:

21. kagyu monlam 2003 - 2004

22. kagyu monlam joulukuussa 2004

23. kagyu monlam tammikuussa 2006

24. kagyu monlam tammikuussa 2007

25. kagyu monlam joulukuussa 2007 ja Monlam logo

26. kagyu monlam tammikuussa 2009

27. kagyu monlam joulukuussa 2009

 

Karmapan ohjeita mönlameita varten 2004

Tapahtuman historiaa

 

Karmapan ympäristösivut (englanniksi ja tiibetiksi)    

Ympäristönsuojelukonferenssi 3. - 7.10.2009 Intiassa

Karmapan ohjeita ympäristönsuojelusta 2009 (englanninkielinen pdf-tiedosto)

Karmapan neuvoja ympäristönsuojelusta 2008

 

Kagyu Monlam Chenmo (viralliset sivut tiibetiksi, englanniksi ja kiinaksi)

Kagyu Monlam Blog (englanniksi)

Kagyu Monlam Video (tiibetiksi, englanniksi, kiinaksi)

kagyumonlam.tv: Nagarjunan kirje ystävälle. mp3-tiedostot ovat noin 2 tuntia pitkiä. Karmapa antaa opetukset tiibetiksi, 1. ja 2. opetuksessa on englanninkielinen käännös, 3. - 5. opetuksissa on englannin ja kiinankielinen käännös. Kuvat ja teksti
1. opetus (20.12.09 aamupäivä)
2. opetus (20.12.09 iltapäivä)
3. opetus (21.12.09 aamupäivä)
4. opetus (21.12.09 iltapäivä)
5. opetus (22.12.09 aamupäivä)

Gyalwang Karmapan opetuksia Milarepasta

Erityisraportti - tormat

Nagarjunan ”Kirje ystävälle”

Perinteisiä opetuksia - Opetuksia pääasiassa aasialaisille Bodhgayassa 31.12.2008. - 3.1.2009

Dharman mukainen elämä - Karmapan opetuksia länsimaalaisille Bodhgayassa 12. - 14.1.2009

Gyalwang Karmapan opetuksia madhyamikasta

Rokpan soppakeittiö Bodhgayassa tammikuussa 2009

 

CD:t, DVD:t, kirjat, pinssit ja riipukset: Namse Bangdzo Bookstore

Karmapan toiminta

 

kotisivulle