[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
   
 
Hae sivuiltani:
[Apua]
AihepiiriluetteloKrist. sivujen etusivu > Yleisinfo - Yleisinfo > Kirjoitussarjan tausta

Kirjoitussarjan tausta

Sydän

Aluksi tämä kirjoitussarja käsitti vain lehtikirjoituksia tai lehtikirjoituksiksi aioittuja kirjoituksia. Ne ovat nyt ikään kuin liitteinä, joiden yleisaihe on Kadotammeko rakkauden? Varsinainen kirjoitussarja käsittelee rakkauden olemusta ja tutustuttaa ennen kaikkea Ensimmäisen Korinttilaiskirjeen sanoihin rakkaudesta:

"Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali.

Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja, vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään.

Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi rakkaus, en sillä mitään voittaisi.

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa.

Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa, tieto käy turhaksi.

Tietämisemme on näet vajavaista ja profetoimisemme on vajavaista, mutta kun täydellinen tulee, vajavainen katoaa.

Kun olin lapsi, minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli ja lapsen ajatukset. Nyt, kun olen mies, olen jättänyt sen mikä kuuluu lapsuuteen.

Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee.

Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus."

1. Kor. 13: 1-13

Varsinainen kirjoitussarja on vasta lähtökuopissaan. Sen taustalla on huoli rakkauden tuhoutumisesta. Nykyaika korostaa yksilön suvaitsevaisuutta ja yksilönvapautta. Äärimmäinen vapaamielisyys on syvimmiltään myös äärimmäistä itsekkyyttä ja rakkaudettomuutta.

Itsekkyyden kasvaessa lisääntyvät perheiden pahoinvointi, keskinäinen solidaarisuus häviää huumeongelmat, abortit, lasten syömishäiriöt ja mielenterveysongelmat lisääntyvät. Kaikki tämä johtaa pidemmän päälle lisääntyvään rikollisuuteen. Tämä kehitys on uhka myös tietoyhteiskunnalle. Kun luotettavuuden sijaan tulee vain oman edun tavoittelu, luotettavia työntekijöitä on äärettömän vaikea saada.

Nyky-yhteiskunta on menossa monessa asiassa kovaa vauhtia yhä huonompaan suuntaan. Toivoisin, että myös vapaamielisyyttä korostavat voisivat miettiä, mihin heidän ajattelunsa johtaa. Perheiden hajoamiselle ja huonompiosaisten syrjäytymiselle tulisi todella tehdä jotain. Käsittelen tällä kirjoitussarjalla juuri tähän liittyviä kysymyksiä.

[Sivun alkuun]
   
Tapio Markula, Salo (s-posti - lisää s-postiosoiteeseen pisteellä erotettuna nimeni, Tapio Markula)


Copyrights Tapio Markula 1999-2004 (@dnainternet.net)

Get Expression 2!

Informaatiota selaimista, jotka näyttävät tai tulostavat tämän sivuston parhaiten.

[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
Sivuja on viimeksi muutettu 05.10.2004

Tältä sivustolta suoritetun etsinnän on toteuttanut FreeFind.