[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
   
 
 
Hae sivuiltani:
[Apua]
AihepiiriluetteloLuontosivujen etusivuEnsisijaiset sienisivut > 2. Sienten ruokakäyttö (introjakso)

2. Sienten ruokakäyttö

Kokki (linkki eräälle sieniruokasivulle)

Yleistä

Mielestäni suomalaiset voisivat vähän muuttaa sienitapojaan. Toki tuttujen ja turvallisten keltavahveron [Pw] ja suppilovahveron [Pw] poimiminen on ihan hyvä, mutta metsistä löytyy paljon hyviä ruokasieniä.

Mainitsen kaikista sienityypeistä niiden oleelliset piirteet ja joistakin sienistä vähän tarkempia tietoja. Pääosa tällä sivulla mainituista sienistä on sellaisia, joita olen itse käytän ravinnokseni. Mainitsen niiden lisäksi muutamia sieniä, joiden käyttöä ruokana sienten ravinto-ominaisuuksien tulisi minun mielestäni suhtautua varauksellisesti. Esitän tällä sivulla omat näkemykseni sieniruoista enkä edellytä, että kaikki olisivat samaa mieltä.

Mikä maistuu hyvälle, on henkilökohtainen kysymys ja eri sienikirjojen ja WWW-sivujen antamat tiedot ovat vain viitteellisiä. Sieniä, joita ei epäillä myrkyllisiksi, voi kokeilla. Mielestäni esim. porraslimaseitikki on ihan syömäkelpoinen sieni, vaikka sitä ei sellaiseksi luetella. En puolestaan pidä erityisemmin härmämalikan [Pw] mausta, vaikka jotkut arvostavat sen kahden tähden ruokasieneksi.

Käsittelen säilöntäohjeissa vain sitä, voiko sientä kuivata vai tarvitseeko se pakastusta. En käsittele muita säilöntämuotoja. En myöskään puutu tällä sivulla lainkaan sienten tunnistuskysymyksiin. Mikäli haluat itsellesi tekemistäni havainnoista "minikirjan", tästä sivusta on lähinnä tulostettavaksi tarkoitettu pitkä versio. Laitoin mukaan lähdesivun, sillä viittaa siihen usein. Poistin sivujen pitkät aiheluettelot.

[Alku]