[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
   
Sivut toimivat riittävän hyvin MS IE 4.0+, Opera 5.x+, Netscape 6.0+/ vast. Mozilla ja Konqueror 3.x selaimilla. Yleisesti ottaen sivut toimivat parhaiten uusimmilla Opera selaimilla. Sivujen toimivuus vanhemmissa selaimissa on heikko, erityisesti Netscape 4.x kohdalla.

 
 
Hae sivuiltani:
[Apua]

Vuoden 2002 sieniä

Aiheet

Yleistä

Listaan tälle sivulle aikajärjestyksessä löytämiäni ruokasieniä ja pahimpia myrkkysieniä, jotta saisin tilastotietoa, milloin sieniä kannattaa etsiä ja mitä myrkkysieniä kannattaa samaan aikaan varoa. Listaan myös sellaisia syömäkelvottomia sieniä, joita itse olen epäillyt syömäkelpoisiksi ja joita en ole aiempina vuosina havainnut.

Listaan syksyn lopussa myös viimeiset löydetyt sienet. Mikäli havaitsen vuonna 2002 sellaisia sieniä, joita en vuonna 2001 löytänyt, laitan niistä erillisen listan.

Viimeiset vuonna 2002 löydetyt sienet

Vuoden 2002 ruokasienet aikajärjestyksessä

Vuoden 2002 pahimmat myrkkysienet aikajärjestyksessä

Vuoden 2002 syömäkelvottomia sieniä aikajärjestyksessä

Vuonna 2002 muilla paikkakunnilla havaittuja sieniä

Vuoden 2002 erityispiirteitä

Kevätsieniä en löytänyt, koska keväällä oli pitkä kuiva jakso. Syyssienet ilmestyivät sangen varhain, mutta niitä ei ole ollut runsaasti.

Kangasmetsät ovat olleet elokuussa hyvin kuivia ja tuoreita sieniä on löytynyt todella vähän. Mutta kun tarkoituksenani oli kuivata haperoita, keräsin nimenomaisesti valmiiksi kuivia sieniä - noin puolet sienistä oli "valmiiksi säilöttyjä".

Kuivuuden johdosta kehnäsienen [Pw] tunnistus on ollut erityisen hankalaa. Monien sienten pinta on tullut kovaksi ja rengas on mennyt repaleiseksi tai jopa irronnut, jolloin niistä on tullut hyvin paljon syömäkelvottomien (mutta onneksi ei voimakkaasti myrkyllisten) seitikeiden näköisiä. Myrkylliset valkokärpässienet [Pw] ja kangaskärpässienet [Pw] ovat kuivuudesta kellastuneet lähes saman väriksi. Sienten poiminnassa on saanut olla tavanomaista tarkempi.

Kuivuudestako johtunee, että tänä vuonna on poikkeuksellisen paljon sappitatteja [Pw]. Yrittäessäni katsoa olisiko jokin sieni samettitatti [Pw] (tai sen lähilaji havusamettitatti) olen pettymyksekseni löytänyt lähes yksinomaan sappitatteja.

Syyskuun loppupuolella tai vasta lokakuussa ilmestyviä sieniä löysin vain yhden yksilön (harmaakirjovahakkaan tai sen lähilajin kupukirjovahakkaan). Ensilumi tuli 05.10.2002 - ehkä 04.10.2002 olivat viimeiset löydetyt sienet.

[Alku]
   
Copyright Tapio Markula 1999-2003, Salo (kotisivu, s-posti - lisää Tapio.Markula) (tapio.markula@dnainternet.net) - ei julkiskäyttöön ilman sopimusta.
Get Expression!
Editori, jolla saa luotua standardit täyttäviä HTML ja XML dokumentteja. Tämän sivuston sivut on useimmissa tapauksissa tarkastettu Dave Raggetin (W3C) tekemällä HTML-Tidy apuohjelmalla ja satunnaisesti W3C-organisaation virallisella koodintarkastusohjelmalla. Useimpien sivujen syntaksin pitäisi olla sopusoinnussa W3C:n XHTML 1.0 spesifikaation kanssa. Testaa tämä sivu!
Informaatiota selaimista, jotka näyttävät or tulostavat tämän sivuston parhaiten.
Tältä sivustolta suoritetun etsinnän on toteuttanut FreeFind.
[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
Luontosivuja on viimeksi muutettu 24.10.2004