[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
   
Sivut toimivat riittävän hyvin MS IE 4.0+, Opera 5.x+, Netscape 6.0+/ vast. Mozilla ja Konqueror 3.x selaimilla. Yleisesti ottaen sivut toimivat parhaiten uusimmilla Opera selaimilla. Sivujen toimivuus vanhemmissa selaimissa on heikko, erityisesti Netscape 4.x kohdalla.

 
 
Hae sivuiltani:
[Apua]
AihepiiriluetteloLuontosivujen etusivu > Sienisivujen vuosilistat > Vuoden 2004 ja siitä eteenpäin löydettyjä sieniä

Vuoden 2004 ja siitä eteenpäin löydettyjä sieniä

Aiheet

Vuoden 2004 erityispiirteitä

Vuosi 2004 näytti lupaavalta, mutta ainakin heinäkuun lopuun mennessä on löytynyt vähän sieniä. Voitatteja [Pw] on ollut heinä-elokuussa vähän. Niitä on ollut runsaasti vasta syyskuun alussa. Syyskuun alussa löytyi yllättävän paljon myös samettitatteja [Pw] (voivat olla myös havusamettitatteja, sillä en erota eri samettitattilajeja toisistaan). Sen sijaan heinä-elokuussa sappitatti [Pw] ärsytti yleisimpänä tattilajina. Herkkutatteja [Pw] ja männynherkkutatteja [Pw] olisin halunnut löytää enemmänkin, kuin mitä on löytynyt. Tosin minään vuonna en ole löytänyt niitä Salon seudulta kovin runsaasti.

Perinteiset kasvuajat ovat olleet jossakin määrin sekaisin. Kunnollisia määriä keltahaperoita [Pw] on löytynyt vasta heinäkuun lopussa. Luulin löytäneeni samaan aikaa viiruvalmuskan [Pw], jonka pitäisi ilmestyä vasta syys-/lokakuun vaihteessa. Todennäköisesti kyse oli kuitenkin harmaavalmuska, sillä sieni oli kovempi ja tukevampi kuin tyypillinen viiruvalmuska. Lisäksi heltat olivat puhtaan valkoiset kun viiruvalmuskalla on lähes aina hieman kellertävät.

Löysin ensimmäisen kerran varmuudella ruskotatteja ja mitä todennäköisemmin myös vaskiseitikeitä. Olen tosin havainnut niitä aiemminkin, mutta olen hylännyt ne syömakelvottomina seitikkeinä. Uusi tuttavuus on myös mustavahakas [Pw], joka on erittäin maukas sieni, joka vetää vertoja vahveroille. Sain naapurilta maistiaisiksi muutaman mustatorvisienen. Ainakaan pannulla paistettuna ne eivät vetäneet vertoja mustavahakkaalle. Tosin ehkä mustatorvisieniä pitäisi käyttää vain pieninä annoksina maustesieninä, joten vertailu ei ehkä ole reilu. Erään s-postin mukaan myös mustavahakkaat ovat kuivattuna erinomaisia maustesieniä.

Löysin viiruvalmuskoja [Pw], keltavalmuskoita[Pw] ja hallavahakkaita [Pw] enemmän kuin minään aiempana sienivuotena. Niistä sai kunnon sieniaterioita (tosin hallavahakkaista vain kerran, mutta ero on suuri kun aiempina vuosina kerralla on löytynyt vain kahvikupin lautasen verran).

[Alku]
   
Copyright Tapio Markula 1999-2003, Salo (kotisivu, s-posti - lisää Tapio.Markula) (tapio.markula@dnainternet.net) - ei julkiskäyttöön ilman sopimusta.
Get Expression!
Editori, jolla saa luotua standardit täyttäviä HTML ja XML dokumentteja. Tämän sivuston sivut on useimmissa tapauksissa tarkastettu Dave Raggetin (W3C) tekemällä HTML-Tidy apuohjelmalla ja satunnaisesti W3C-organisaation virallisella koodintarkastusohjelmalla. Useimpien sivujen syntaksin pitäisi olla sopusoinnussa W3C:n XHTML 1.0 spesifikaation kanssa. Testaa tämä sivu!
Informaatiota selaimista, jotka näyttävät or tulostavat tämän sivuston parhaiten.
Tältä sivustolta suoritetun etsinnän on toteuttanut FreeFind.
[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
Luontosivuja on viimeksi muutettu 24.10.2004