[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
   
Sivut toimivat riittävän hyvin MS IE 4.0+, Opera 5.x+, Netscape 6.0+/ vast. Mozilla ja Konqueror 3.x selaimilla. Yleisesti ottaen sivut toimivat parhaiten uusimmilla Opera selaimilla. Sivujen toimivuus vanhemmissa selaimissa on heikko, erityisesti Netscape 4.x kohdalla.

 
 
Hae sivuiltani:
[Apua]

3. Sienten muu käyttö

Síenten käyttö värjäyksessä

Aiheet

Koristelu ja lankojen värjäys

Voimakkaan värisiä myrkyttömiä sieniä, kuten oranssinkeltaisia keltasarvikoita [Pw] tai oranssimaljakkaita [Pw] voi käyttää ruoan koristamiseen (jälkimmäisen voi lopuksi syödä).

Erilaiset pesäsienet (esim. leipäkorisieni [Pw]) sopivat kuivattuina vaikka kirjahyllyn koristeiksi.

Erityisesti veriseitikki [Pw] soveltuu puolestaan lankojen värjäykseen, jos tarkoituksena on saada purppuranpunaisia lankoja. Samaa väriä, mutta vain heltoissa on verihelttaseitikillä [Pw], jonka lakit sopivat em. tarkoitukseen. Kotiranta-Saarenoksa mainitsee, että myös kaneliseitikkejä [Pw] voisi käyttää värjäykseen. Sienen heltat ovat jotensakin curryn värisiä eli lopputuloksena voisi olla oranssinkeltaruskea lanka. Lasse Kososen Uusi perheen sienikirja mainitsee muiden tietojen ohella, soveltuuko sieni värjäykseen. Myös Valittujen Palojen sienikirja mainitsee monia sieniä, joita voisi kokeilla lankojen värjäykseen.

[Alku]

Erotiikka

Vanhemmiten erotiikka saattaa kärsiä siitä, että sukupuolielimet jäävät liian kuiviksi. Esileikeissä saattaa kuka tahansa kaivata kostutetta. Aito luonnontuote tähän ongelmaa on laittaa rasiaan voitattien, limanuljaskoiden tai muiden erittäin limaisten sienten kuten esim. kangaslimaseitikin puhdistettuja pintakelmuja. Sienten lima on hieman sitkeää, joten pieni tilkka vettä mukaan saa aikaan optimituloksen. En ole kokeillut puolisoni kanssa, mutta en ole havainnut em. sienten käsittelyn aiheuttaneen koskaan minkäänlaisia ihoreaktoita. Uskon, että allergia- ja ärsytyriskien olevan olemattomia.

[Alku]
   
Copyright Tapio Markula 1999-2003, Salo (kotisivu, s-posti - lisää Tapio.Markula) (tapio.markula@dnainternet.net) - ei julkiskäyttöön ilman sopimusta.
Get Expression!
Editori, jolla saa luotua standardit täyttäviä HTML ja XML dokumentteja. Tämän sivuston sivut on useimmissa tapauksissa tarkastettu Dave Raggetin (W3C) tekemällä HTML-Tidy apuohjelmalla ja satunnaisesti W3C-organisaation virallisella koodintarkastusohjelmalla. Useimpien sivujen syntaksin pitäisi olla sopusoinnussa W3C:n XHTML 1.0 spesifikaation kanssa. Testaa tämä sivu!
Informaatiota selaimista, jotka näyttävät or tulostavat tämän sivuston parhaiten.
Tältä sivustolta suoritetun etsinnän on toteuttanut FreeFind.
[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
Luontosivuja on viimeksi muutettu 24.10.2004