[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
   
Sivut toimivat riittävän hyvin MS IE 4.0+, Opera 5.x+, Netscape 6.0+/ vast. Mozilla ja Konqueror 3.x selaimilla. Yleisesti ottaen sivut toimivat parhaiten uusimmilla Opera selaimilla. Sivujen toimivuus vanhemmissa selaimissa on heikko, erityisesti Netscape 4.x kohdalla.

 
 
Hae sivuiltani:
[Apua]
AihepiiriluetteloLuontosivujen etusivu > Ketokasveja > Kotipahani keto- ja niittykasveja

Kotipahani keto- ja niittykasveja

Ketokasveja

Olen muutaman vuoden kasvattanut kotipihallani on niitty- ja ketokasveja. Jotkut kasvit ovat tulleet pihalleni itsestään, mutta suurimman osan olen kylvänyt luonnosta keräämistäni siemenistä. Jotkut olen myös istuttanut. Suosittelen siemenestä kasvattamista, vaikka esim. tutun ihmisen pihapiiristä ei mikään rikos olekaan.

Alla on luettelo sellaisista pihallani kasvavista niityillä, kedoilla, metsänreunissa sekä pihapiireissä keto- tai niittymäisissä olosuhteissa tavattavista luonnonkukista, joita haluan siinä kasvavan (kasveja, joita pyrin pihaltani hävittämään, esim. rönsyleinikit, ei ole listassa). Listan ryhmittely on kirjan Koulun värikuvakasvio (1967) mukainen.

Koska hernekasvit rehevöittövöt maata, en aio kasvattaa yleisiä hernekasveja. Mahdollisesti joitakin hyvin kuivan paikan apiloita voisi koemielessä kasvattaa. Koemielessä voisin ehkä kasvattaa myös joitakin saniaisia tai heinäkasveja, vaikka ne eivät tällä hetkellä kuulu kasvatettavien kasvien listaan. Lista, mitä vielä haluaisin on sangen lyhyt. Alla joitakin maininnan arvoisia kasveja:

Alla luettelo suurimmiksi pihallani kasvaneista keto- tai niittykasveista:

Jos joku haluaa antaa minulle em. kasvien siemeniä, voisin lähettää pihaltani vastineeksi joidenkin toisten kasvien siemeniä. Ketokasvien suhteen on kuitenkin tärkeää, että tuntee edes jonkin verran niiden kasvuolosuhteista. Anna seuraavalla sivulla omien kokemusteni pohjalta hieman vihjeitä.

[Alku]
   
Copyright Tapio Markula 1999-2003, Salo (kotisivu, s-posti - lisää Tapio.Markula) (tapio.markula@dnainternet.net) - ei julkiskäyttöön ilman sopimusta.
Get Expression!
Editori, jolla saa luotua standardit täyttäviä HTML ja XML dokumentteja. Tämän sivuston sivut on useimmissa tapauksissa tarkastettu Dave Raggetin (W3C) tekemällä HTML-Tidy apuohjelmalla ja satunnaisesti W3C-organisaation virallisella koodintarkastusohjelmalla. Useimpien sivujen syntaksin pitäisi olla sopusoinnussa W3C:n XHTML 1.0 spesifikaation kanssa. Testaa tämä sivu!
Informaatiota selaimista, jotka näyttävät or tulostavat tämän sivuston parhaiten.
Tältä sivustolta suoritetun etsinnän on toteuttanut FreeFind.
[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
Luontosivuja on viimeksi muutettu 24.10.2004