[Alku]
Luettelen alla aihealueittain tekemäni aihepiirit. Paluulinkkeinä tähän aihepiiriin on tämä valikko ja sivun yläreunassa oleva linkki Aihepiiriluettelo.
 
 
   
 Etsi sivuiltani: [Apua]
AihepiiriluetteloCSS-oppaan etusivuYleisinfo - Ohjesivut > CSS-oppaan offline selailu

CSS-oppaan offline selailu

Yleistä

Yleistä

Monet ovat kyselleet olisiko minulla zip-tiedosto, jonka avulla CSS-opas voitaisiin asentaa kovalevylle. Koska Web-palvelin kasaa dokumentit osista, CSS-sivuista ei ole zip-tiedostoa. Jos loisin sellaisen tarvittaisiin myös Web-palvelimen asennusohjeet (esim. Apache). Perusasennuksen lisäksi tarvittaisiin lisäkomponentteja. On aivan lian monimutkaista selostaa niiden asennus. Olen pahoillani tuottaessani pettymyksen sivuillani vierailleille.

Olen jakanut jotkit sivut jaksoihin. Kyseisistä sivuista on kuitenkin myös iso versio. Jos haluat tulostaa sivut, paras lopputulos on 12/2002 saatu käyttämällä Opera 6.x -selainta. Myös eräät isot koontisivut on ensisijaisesti tarkoitettu tulostettavaksi. Koska sivut ovat isoja, ne on hidas ladata. Vaikka koontisivut ovat isoja, niiden tiedostorakenne on kuitenkin asiallinen eikä niiden pitäisi kaataa selaimia. Tosin pieni kaatumisriski on olemassa.

Tärkeimmistä sivuista on Koonti 1[S], joka käsittää esipuheen, sisältösivun ja 1-12 listatut Opassivut (sivun tiedostokoko on n. 500 Mb + kuvat, jolloin kokonaistiedostokoko kuvat mukaan lukien saattaa olla n.1 Mb). Tein myös samaa kokoluokkaa olevan koonnin useimmista liitesivuista (Koonti 2[S]).

Riippuen yhteyden ja tietokoneen nopeudesta selain ei välttämättä ehdi kasata kaikkia tiedostoja yhteen palvelimen antamassa enimmäisajassa. Katso sivun lopusta, että kaikki sivut on kasattu (sivun lopussa ei saisi olla aikaraajaa koskevaa virheilmoitusta). Sivujen uudelleen lataus saattaa auttaa.

Asennusohjeita

Joillakin selaimissa voi tallentaa kuvien kanssa (tällöin tallentuu myös eräitä aputiedostoja). Kuvien kanssa tallennus on mielekästä erityisesti koontisivuista. Muiden sivujen suhteen en suosita tekemään niin sillä tallennettaessa kuvien kanssa selaimet muuttavat alkuperäisiä hakemistotietoja ja tallentavat samat kuvat ja aputiedostot useaan kertaan joko samaan hakemistoon (Opera) tai alihakemistoon (MS IE), jolloin samoista tiedostoista voi tulla kymmenittäin kopioita. Luo sen sijaan seuraavat alihakemistot:

Em. tiedostojen lisäksi tarvitaan ../Css/dynamicMenus.css. Tällä tavalla pienet linkkikuvat ja kaikki CSS:hen liittyvät kuvat eivät tallennu, mutta se on pieni haitta. Voit etsiä internetistä myös sovelluksia, jotka tallentavat kokonaisia sivustoja.

[Alku]