[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
 
 Etsi sivuiltani: [Apua]
AihepiiriluetteloCSS-oppaan etusivuYleisinfo > Sivujeni toimivuus eri selaimilla > Sivujeni toimivuus Netscape/Mozilla-selaimilla (jakso 4/4)

Sivujeni toimivuus Netscape/Mozilla-selaimilla

Aiheet

Yleistä

Mozilla 0.9, Netscape 6.1+ ja muut vähintään yhtä uudet Mozilla Gecko -selaimet näyttävät sivustoni ruudulla lähes suunnitellusti, uusimmat versiot itse asiassa parhaiten. Syynä tähän on se, että selaimelle on mahdollista luoda kiinteitä navigointielementtejä, joissa myös niissä olevat dynaamiset alivalikot toimivat niin, että linkit ovat kiinteitä ja ne voi avata milloin tahansa. Olen käyttänyt sivustoni näyttöesityksessä seuraavia piirteitä, jotka eivät toimi Opera 6.0x - ja MS IE 6.0 Windows -selaimissa (Opera 7.x sen sijaan tukee niitä):

  1. Dynaaminen näennäisluokka :focus (tämä näennäisluokka osoittaa viimeksi aktivoidun linkin).
  2. Vaihtoehtoiset tyylisivut (rel="alternate stylesheet" + title="..."). Käytän niitä demomaisesti. Koska niistä ei ole varsinaisesti apua sivujen lukemiseen, ne eivät tee sivuston toimivuutta Mozillassa paremmaksi kuin muilla selaimilla.
The Mozilla organization.

Selainkohtaisia vihjeitä

Tiedossa olevia ongelmia

Uusissa Mozilla Gecko -selaimissa ei ole kovin paljon sellaisia CSS2-puutteita, jotka rajoittavat Web-suunnittelua. Mainitsen kuitenkin seuraavat kaksi:

Uusimmissakin selaimissa on kuitenkin joitakin huonosti toimivia piirteitä. Alla on lista muutamista huomion arvoisista ongelmista uusilla ja vanhoilla Netscape-selaimilla:

[Alku]
   
Copyright Tapio Markula 1999-2003, Salo (kotisivu, s-posti - lisää s-postiosoiteeseen pisteellä erotettuna nimeni, Tapio Markula) (@dnainternet.net) - ei julkiskäyttöön ilman sopimusta.
Get Expression!
Editori, jolla saa luotua standardit täyttäviä HTML ja XML dokumentteja. Tämän sivuston sivut on useimmissa tapauksissa tarkastettu Dave Raggetin (W3C) tekemällä HTML-Tidy apuohjelmalla ja satunnaisesti W3C-organisaation virallisella koodintarkastusohjelmalla. Useimpien sivujen syntaksin pitäisi olla sopusoinnussa W3C:n XHTML 1.0 spesifikaation kanssa. Testaa tämä sivu!
Informaatiota selaimista, jotka näyttävät tai tulostavat tämän sivuston parhaiten.
[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
CSS-opasta on viimeksi muutettu 20.12.2004