[Alku]
 
Hae sivuiltani:
[Apua]
AihepiiriluetteloRippikoulusivujen etusivuJumala IsänäYleistä alkoholin tuomista ongelmista > Tarina 1 ('Niistä piti tulla hauskat bailut')

Niistä piti tulla hauskat bailut

Viina ja viikonloppu, tuttu tapa. Viinan vaikutuksia on ylistetty ja sen tuomaa olotilaa jumaloidaan joka himabailuissa. Nynny se joka ei juo, on yleinen käsitys. Mutta viina tekee muutakin kuin luo päihdyttävän hupaisan olotilan ja seuraavaksi päiväksi julmetun krapulan. Se tekee orjia.

Kerronpa erään surullisen tarinan riemukkaasti alkaneista himabailuista, joista tuli muuta kuin oli tarkoitus

Tyttö oli soma muodikkaissa vaatteissaan, tuttua diskoväkeä, joka viikonloppu räkäkännissä, kova kuin kivi ja kokenut tappelija. Häntä arvostettiin luokan oman mittapuun mukaan hyvin korkealle, hän tanssi ja tappeli kuin kissa. Hänellä oli rahaa ja ulkonäköä, vaikutusvaltaa ja mainetta. Kaikki tiesivät hänen olevan täsmälleen sitä miltä hän näyttikin: Hän oli himabailujen "kukko tunkiolla" -tyyppiä, aina esillä

Niistä piti tulla hauskat bailut. Viinaa oli hankittu tarpeeksi, kaikilla näytti olevan hauskaa, väki oli jurrissa. Ihan niinkuin pitikin.

Mutta kukapa olisi uskonut, että tuona iltana tämä tyttörakka ei enää jaksanut enempää. Hän, jota oli pidetty luita ja ytimiä myöten kovana ja itsestään varmana, lyyhistyi henkisesti kokoon. Pahemmassa kännissä kuin koskaan hän yritti ottaa hengen itseltään. Se jäi yritykseksi korkeampien voimien puuttuessa asiaan, mutta säikähdyksettä siitä ei selvitty. Paitsi sairaalareissun, sai tyttö myös parantumattoman haavan sieluunsa, sillä maineensa, ylpeytensä ja muiden arvostuksen menettäneenä tuollaiset luhistuneet potkitaan pohjasakaksi. Eikä hän koskaan palannut bailuihin illan sankarina, vaan käpertyi heikkoon kuoreensa, joka oli sirpaleina, ja jäi varjoksi muiden varjojen joukkoon.

Viina ei tuo onnea kuin vähäksi aikaa. Sen tuoma ilo ei koskaan peitä surullisia seurauksia. Viinaa kokeilee jokainen, mutta liian monelle siitä tulee tapa, johon orjuuntuu, josta tulee riippuvaiseksi. Vapaa, onnellinen ihminen (nuori) ei ole riippuvainen mistään aineellisesta, joka tekee omistajastaan anelevan orjan

Viinalla peitetään todellinen minä, se sumentaa ajatukset ja mielipiteet, sillä petetään itseä. Viina päihdytystarkoituksiin käytettynä ei ole henkisesti mieleltään kypsien ihmisten tapa pitää hauskaa.

On monta tapaa elää...
ja kuolla

Muutama kommentti ja kysymys sinulle, tämän tekstin lukija:

Kommentoi minua . Jos joku lehti tunnistaa painattaneensa kirjoituksen eikä halua, että se näkyy enää sivuillani, ilmoittakoon minulle.

Seuraava sivu

Tutustu sivuihin tosi rakkaus odottaa  - sivuilla puhutaan myös yleisesti elämää rakentavista elämäntavoista.

[Alku]