[Alku]
 
Hae sivuiltani:
[Apua]

Sinulla on estoja

Nimimerkki... Miksi vääristät elämääsi alkoholilla?

Voi ystävä hyvä sinun mielipiteitäsi. Minä todella tyrmistyin, kun luin kirjoituksesi...

Sinä todella haluat heittää normit yli laidan, jotta et joutuisi piilottelemaan omaa minääsi, ja teet tämän kaiken alkoholin avulla. Yrität tällä ilmeisesti väittää, että olet oma itsesi ainoastaan humalapäissäsi. Huonosti ovat asiasi.

Minä en ainakaan halua vääristää alkoholilla elämäni hetkiä, vaan haluan elää kaiken aikaa mieli ja tajunta vireänä. Minulla ei ole tarvetta sumentaa silmiäni vapaa-aikana alkoholilla.

Sanoit viihtyväsi juhlissa, joissa vallitsee estoton ja riehakas tunnelma. Niin muuten minäkin, mutta en suinkaan tarvitse alkoholia, jotta tällaiset juhlat onnistuvat. Sinulla on ilmeisesti sellainen käsitys, että kaikki raittiit ovat nynnyjä.

Sanot, että raittiiden estot kieltävät heitä nauttimasta alkoholia. Luulen, että sinulla niitä estoja on. Alkoholilla yritetään näet usein peittää ja voittaa estoja. Mitkä estot sinun mielestäsi muuten kieltävät nauttimasta alkoholia? En tunne itselläni olevan estoja, vaikka en nautikaan alkoholia. Otan jokaisesta elämäni hetkestä ja tilanteesta kaiken irti ja koen kaiken todellisena, koska en käytä alkoholia. En yksinkertaisesti tarvitse sitä. Eikä siitä ole mitään hyötyäkään.

Kehottaisin sinuakin hieman ajattelemaan. Miksi juot? Sanoit, että alkoholi antaa sinulle voimaa selvitäksesi työstäsi. Oletko koskaan ajatellut, millä sitten selviäisit, jos alkoholia ei olisi. Suosittelen kyllä lämpimästi keksimään muita rentoutumistapoja kuin alkoholin käyttö. Minä ainakin rentoudun vapaa-aikana pelkästä ajatuksesta, että on vapaa-aika. Mahdatok muuten tajuta, että ravintolassa voi käydä rentoutumassa aivan hyvin juomatta alkoholia.

Tanssiakin voi selvänä ja oikeastaan mitä vain voi tehdä selvänä. Selvänä ei kuitenkaan töppöile niin helposti kuin humalassa.

En vastaa kirjoitukseesi tietämättä, mitä alkoholi on. Olen kyllä aikoinani käyttänyt alkoholia, mutta tajusinpa sen tarpeettomuuden ja lopetin. Elän kuitenkin elämääni onnellisena ja tasapainoisena muiden nuorten joukossa.

tyytyväinen nuori

Muutama kommentti ja kysymys sinulle, tämän tekstin lukija:

Kommentoi minua . Jos joku lehti tunnistaa painattaneensa kirjoituksen eikä halua, että se näkyy enää sivuillani, ilmoittakoon minulle.

Seuraava sivu

Tutustu sivuihin tosi rakkaus odottaa  - sivuilla puhutaan myös yleisesti elämää rakentavista elämäntavoista.

[Alku]