[Alku]
 
Hae sivuiltani:
[Apua]
AihepiiriluetteloRippikoulusivujen etusivuJumala Isänä > Seurustelu (johdantosivu)
Seurusteleva pari

Kaipaamme onnea ja rakkautta, toisen ihmisen läheisyyttä - minäkin sitä olen nuorena paljon kaivannut ja löysin itse onnen vasta 25-30 -vuotiaana - sitä ennen oli pari lyhyttä seurustelun aloittelua, joista ei kuitenkaan mitään tullut. Olen kuitenkin nyt onnellinen ja haluaisin auttaa sinua löytämään onnen.

Jotta löytäisimme elämään kestävän onnen, olisi syytä odottaa ja opetella keskinäistä luottamusta - ilman luottamusta ja uskollisuutta ei ole rakkautta. Rakkaus ja seksi ei ole leikin asia. Jos seksi koetaan vain alkoholin ottamisen tapaisena huvittelukeinona, se on pinnallista eikä se voi koskaan antaa samaa kuin avoin ja luottamuksellinen suhde, jossa toinen tunnetaan perin pohjin ja tiedetään, mitä toinen kaipaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hetken suhteet voivat olla hyvinkin haavoittavia. Vaikka aluksi molemmille kaikki on ikään kuin hupia, toinen (yleensä tyttö) voi kuitenkin kokea, että hän haluaisikin enemmän ja tällöin lopputuloksena on kokemus siitä, että tuli hyväksikäytetyksi ja yksinäisyys.

Olen turhan paljon lukenut nuorten surullisia kirjoituksia. Onnettomien suhteiden suurimpina syinä ovat olleet alkoholi ja seksi. Lue muutamia nuorten omia kertomuksia niin ymmärrät paremmin, mitä tarkoitan. Nuorten kertomusten, TV-ohjelmien keskustelujen ja omien kokemuksien pohjalta voin sanoa seuraavaa, mitä tiedän. Pahimpina seikkoina pidän seuraavia (lue lopuksi kirjoitukseni , jossa viittaan joihinkin näkökohtiin):

  1. Nuoria yksinhuoltajaäitejä. Isä ei ole alkuunsakaan ottanut lapsesta vastuuta tai jos on hetkeksi ottanut, niin jättänyt hetken päästä. Tosin äitikin joskus jättää isälle lapset.
  2. Suuri yksinäisyys ja sen tuomat mielenterveysongelmat. Hylätty ei ole voinut unohtaa toista - tosi rakkaus ei kuole, vaan jää pinnan alle ja sellaisena se voi vaurioittaa ihmistä pahastikin.
  3. Henkilö, joka on on jättänyt häntä rakastavan ihmisen, on ikään kuin myynyt tosi rakkauden hetken nautinnosta - vertaa Eesaun kokemus Raamatusta - Eesau myi soppalautasesta sellaista, mitä hän ei voinut enää koskaan saada takaisin. Myös pettäjä voi kokea, että tosi rakkaus ei kuole - mutta miten korjata enää erehdys?
  4. Ei opita rakastamaan aidosti. Jos ei voida luottaa ja ns. rakkaus on vain tunnetta, kadotetaan todellinen rakkaus. Rakkaus osoittautuu todeksi nimittäin vasta vaikeuksien tullen, esim. työttömyys, stressi, konkurssi. Jos ihmissuhteissa etsitään vain omien toiveiden (liittyvät ne sitten mihin tahansa, esim. seksiin tai taloudellisiin kysymyksiin) täyttymistä kyse on enemmänkin himoitsemisesta kuin rakkaudesta - meidän tulisi opittava erottamaan rakkaus ja himo toimistaan.

Jos nuorena ei opi luottamusta, sitä on vaikea myöhemminkään oppia - moni mies ja nainen on vasta 40-50 -vuotiaana sinkkuna on ymmärtänyt, mitä hän on todella menettänyt vastuuttomalla käytöksellään.

Tutustu sivuihin tosi rakkaus odottaa  , jossa kauniilla tavalla kerrotaan, miten seurustelu voisi vähitellen edetä ja jossa tärkeää on toiseen ihmiseen tutustuminen ja luottamus.

Niin - toivon, että joku lähettäisi onnellisiakin kertomuksia, sellaisia, joista näkyy Jumalan johdatus. Sellaisia voisin laittaa tälle sivulle. Jos vaimoni sallii, voisin kertoa jotain itsestäni ja meistä. Omassa suhteessani koen paljonkin Jumalan johdatusta ja toivoisin, että ihmiset alkaisivat enemmän kunnioittaa Jumalaa, hänen tahtoansa ja kysellä hänen siunaustaan elämäänsä.

Kun en nyt sitä kertomusta voi sulle antaa, lue kaunis kertomus Raamatusta Rebekasta . Jos rukoilet elämääsi Jumalan johdatusta, tuo kertomus voi olla totta sunkin kohdallasi. Tosin me ihmiset olemme toisillemme petollisia, vaikka Jumala olisi uskollinen - siksi Jumalan hyvä tahto ei saa useinkaan toteutua elämässämme. Mutta emmekö voisi kysellä Jumalan johdatusta ja opetella olemaan luotettavia - silloin voisimme löytää kestävän rakkauden.

Vapauden sijasta suurempaa rohkeutta onkin pysyä lujana, kuten Joosef  .

Avioliittosivuilla kerron siitä, miten ymmärrän avioliiton kestävyyden ja miten sen voi löytää.

Kommentoi minua, viittaamiani kirjoituksia ja sivun kuvaa

[Alku]