17.Gyalwang Karmapan syntymäpäivää juhlittiin Samye Lingissä       In English

 

Kesäkuu 2011

 

 

 

Samye Lingin yhteisö kokoontui kesäkuisena sunnuntaina juhlimaan 17. Gyalwang Karmapan Ogyen Trinley Dorjen 26. syntymäpäivää.

 


 

Päivän alkajaiseksi Choje Akong Tulku Rinpoche ja Lama Yeshe Losal Rinpoche uhrasivat perinteisen kehon, puheen ja mielen mandalan. Samalla lamat, munkit, nunnat, yhteisön maallikkojäsenet ja vieraat lausuivat Hänen pyhyytensä pitkän iän rukouksia ja sen jälkeen kukin vei valkoisen silkkiliinan (khatan) Karmapan istuimen luo. 

Seremonian lopuksi Akong Tulku Rinpoche puhui lyhyesti ja ilmoitti, ettei Sangye Nyenpa Rinpoche pääse tulemaan Samye Lingiin tänä vuonna. Perinteen 900-vuotisjuhlat pidetään siksi vuosittaisen Guru Rinpoche drupchön yhteydessä elokuussa. Samalla vihitään ensimmäiselle Karmapalle Düsum Khyenpalle omistettu alttari. Hänen pyhyytensä 16. Karmapa pyysi alttarin rakentamista Akong Tulku Rinpochelta erityisesti vieraillessaan Samye Lingissä 1970-luvulla.Yhteisön asukkaiden ja vierailijoiden muodostama suuri ryhmä siirtyi sitten kynttilätaloon sytyttämään 1000 kynttilää Hänen pyhyytensä Karmapan ja maailmanrauhan puolesta.

 

 

Samye Lingin kokkien huolella valmistama erityislounas ja syntymäpäiväkakku tarjoiltiin sen jälkeen ruokasalissa.

 

 

Päivä jatkui hyväenteisenä, kun Chamgon Tai Situ Rinpochen edustaja Lama Tenam saapui yllätysvierailulle. Hän piti puheen ja kertoi terveiset Sherab Lingistä ja Tai Situ Rinpochelta.Myöhemmin iltapäivällä kansainvälinen juoksijaryhmä World Harmony Runners liittyi seuraamme. He ojensivat Akong Tulku Rinpochelle rauhan soihdun. Hän siunasi sen ja lahjoitti juoksijoille khata-liinat.

Päivän päätteeksi Akong Tulku Rinpoche antoi Vajrasattva-initiaation. Se annettiin erityisesti siksi, että Gyalwang Karmapa on pyytänyt keskuksia lausumaan 100-tavun mantraa Chamgon Tai Situ Rinpochen ja Goshir Gyaltsap Rinpochen pitkän iän puolesta. Yli sata osallistujaa sai samalla hyvän perustan alkuharjoituksia (ngöndroa) varten. Ne ovat harjoituksia, joita tehdään kaikkien olentojen hyödyksi.

Lisää
kuvia

 

© Kagyu Samye Ling Monastery 2011

 

Kotisivu