Gelongma Lhamo

 

Ani Lhamo kasvoi Skotlannin Ylämaalla kunnes meni lukioon ja yliopistoon. Hän työskenteli tietokoneohjelmoijana Glasgowssa ja liittyi siellä pieneen buddhalaiseen ryhmään, jolla oli yhteys Samye Lingiin.

 

Vuosien aikana hän sai monia tiibetinbuddhalaisia opetuksia ja initiaatioita Samye Lingissä asuvilta ja siellä vierailevilta kagyu-perinteen lamoilta, varsinkin 12. Kenting Tai Situpalta, Thrangu Rinpochelta ja Akong Tulku Rinpochelta.

 

Vuonna 1985 hän auttoi Samye Dzong Glasgowta ostamaan ensimmäiset toimitilat, joista on sittemmin tullut ROKPA Glasgown toimipaikka. Vuonna 1989 hän seurasi kutsumustaan ja aloitti neljän vuoden retriitin Puhtaan maan Purelands-retriittikeskuksessa lähellä Samye Lingiä. Myöhemmin samana vuonna hän otti elinikäiset nunnanvalat 12. Kenting Tai Situpalta.

 

   

Retriittimestari Lama Yeshe Losal Rinpoche oli silloin myös itse retriitillä Purelandsissa, joten naapurissa asuvat nunnat saivat häneltä apua ja ohjausta. Ennen kuin retriitti päättyi vuonna 1993, Lama Yeshen tehtävät olivat kuitenkin merkittävästi muuttuneet, sillä hän sai yhä enemmän vastuuta kasvavasta Samye Lingin luostarista ja Holy Isle projektista.

 

Retriitin jälkeen Ani Lhamo muutti Samye Lingin pääkeskukseen ja työskenteli luostarin sekä Holy Islen hallintotehtävissä. Hänestä tuli Lama Yeshen sihteeri ja Lama Yeshe nimitettiin apotiksi vuonna 1995.

 

Vuonna 1998 Ani Lhamo liittyi 10 naisen joukkoon, jotka saivat täydet buddhalaisen nunnan gelongma-valat Bodhgayassa Intiassa. Hän työskentelee edelleen Samye Lingin hallinnossa ja antaa opetusta meditaatiossa ja muissa buddhalaisissa aiheissa. Hän matkustaa silloin tällöin muihin keskuksiin, mutta pysyy pääasiassa Samye Lingissä.

 

 A Visit to Kagyu Samye Ling Monastery 3:31

 

 

Kotisivu