Auta äitejä hädässä

 

Projekti no. 7741

ROKPAn projektien kustannusarviot on laskettu vähimmäismäärien mukaan. Voisimme laajentaa projekteja huomattavasti, jos varoja olisi enemmän.

 

Projekti nimi:                  Auta äitejä hädässä

 

Maa / sijainti:                   Tiibet (Kiinan kansantasavalta), aasialaista maaseutua

                                                

Talousarvio                      12'100,00 euroa (ks. myös taulukko)

 

Projekti alkoi:                   2009

 

Projekti päättyy:                avoin

 

Hyödyn saajat:                  Kaikenikäiset naiset ja heidän lapsensa

                                               

 

Projektikuvaus

 

1.   Alkutilanne

 

Dolkar Lhamo -niminen tiibetiläisnainen perusti projektin ”auta äitejä hädässä”. Sen tarkoituksena on tukea äideiksi tulleita naisia, jotka on raiskattu tai joiden aviomiehet ovat hylänneet heidät.

 

Moni raiskattu nainen kärsii traumoista vuosikausia, ellei koko elämäänsä. Jos seurauksena on lapsi, heidän on usein hyvin vaikea suhtautua tilanteeseen. He eivät tiedä kenen puoleen kääntyä, kuka ymmärtäisi heidän ongelmaansa ja auttaisi heitä itsenäistymään ja tuntemaan olonsa turvalliseksi. Jotkut näistä naisista perustavat perheen, mutta äkkiä he jäävät yksin, kun mies lähtee pois. ”Yhden illan” tuttavuuksista ei välitetä, eikä suhteen seurauksena syntyneestä lapsesta.

 

Aasiassa tilanne on sellainen, että jos saa lapsen nuorena, jopa teini-ikäisenä, opiskelu jää haaveeksi, koska koulut eivät hyväksy sellaisia henkilöitä oppilaikseen. Useimmat tällaiset tiibetiläistytöt ovat kotoisin köyhistä oloista ja hyväksikäytetty nuori lähetetään pois perheensä luota jonnekin palvelijaksi. Hän ansaitsee vain ruoka- ja vaaterahat. Usein näitä nuoria pahoinpidellään.

 

Tiibetissä ja muualla Aasian maaseudulla ei ole terveyskeskuksia, lääkäreitä eikä sairaaloita, puhumattakaan koulutetuista kätilöistä. Tytöt ovat liian pelokkaita kertoakseen kenellekään, että ovat raskaana ja usein äiti tai lapsi, joskus kumpikin kuolee synnytykseen. Vaikka heidän omat äitinsä ja sisarensa yrittävät auttaa, he eivät osaa.

 

Tiibetiläiset naiset ovat erityisen ujoja, naisten terveysasiat ja perhesuunnittelu ovat tabuja. Ehkäisystä on tietoa hyvin rajallisesti ja niin alkaa monta epätoivottua raskautta. Jos raskaus on raiskauksen tulos, itseinho voi estää naista hakemasta tukea suvulta. Ellei hän voi tehdä työtä hankkiakseen elannon lapselleen, sosiaaliturvan puuttuminen merkitsee kerjuulle joutumista.

 

2.   Projektin tavoite

 

Hankkia yksinhuoltajavanhemmille ja kaikille heidän lapsilleen asunto sekä tarjota kunkin kykyjen, tarpeiden ja toiveiden mukainen koulutus, jotta vanhemmille ja heidän lapsilleen muodostuu mahdollisuus itsenäiseen tulevaisuuteen.

 

3.   Paikallinen tuki

 

ROKPA INTERNATIONAL uskoo, että omillaan toimeen tuleminen pitkällä aikavälillä on erittäin tärkeää. Jotta siihen päästäisiin, paikallisen väestön ja viranomaisten ja avustajien täytyy kaikkien toimia yhdessä. Jokainen osapuoli osallistuu projektiin kykyjensä mukaan.

 

4.   Talousarvio (yhdelle lapselle ja hänen äidilleen)

 

Euroa lapsen iästä riippuen (noin)

ROKPAn osuus

0-5 vuotiaat

6-12 vuotiaat

13-18 vuotiaat

Ruoka ja majoitus

300.00

345.00

500.00

Vaatteet / Kuljetus /Sekalaiset kulut

100.00

115.00

165.00

Koulutus

0.00

100.00

200.00

Yhteensä vuodessa

400.00

560.00

865.00

 

 

 

 

Lapsen kustannukset 0 – 5 v. ikäisenä

2’000.00

 

 

Lapsen kustannukset 6 – 12 v. ikäisenä

 

3’900.00

 

Lapsen kustannukset 13 – 18 v. ikäisenä

 

 

5’100.00

Äidin ja lapsen kustannukset yhteensä 18 v ajalta

 

 

11’000.00

Hallintokulut 10%

 

 

1’100.00

YHTEENSÄ

 

12’100.00

© ROKPA INTERNATIONAL

 

Lahjoitukset

Kotisivu